Přejít k hlavnímu obsahu

Jarní finále LEC se kvůli obavám z koronaviru přesouvá z Budapešti do Berlína

10. 3. 2020 | 11:15 League of Legends
League of Legends European Championship přesune jarní finále plánované na 25. a 26. dubna z maďarské Budapešti do Berlína. Důvodem jsou, jak Riot oznámil, obavy ze šíření koronaviru.
LEC
LEC

Událost se bude nově konat ve studiu Riot Games v Berlíně, které je domovskou základnou pro pravidelné sezónní, čtvrtfinálové a semifinálové zápasy LEC. Evropský vedoucí esportů z Riotu, Alberto Guerrero, prohlásil: 

Po pečlivém zvážení situace jsme přesvědčeni, že pořádání události v menším uspořádání a více kontrolovaném prostředí je správné rozhodnutí. Zatím plánujeme mít živé publikum v berlínském studiu, budeme situaci i nadále sledovat a spolupracovat s místními zdravotnickými úředníky, abychom zajistili bezpečnost hráčů a fanoušků a v případě potřeby toto rozhodnutí znovu zvážíme.

Nejedná se zdaleka o první esportovou či herní událost, kterou koronavirus a jeho šíření ovlivnily. Minulý týden LCS na svých událostech omezila kontakt mezi hráči, neboť zrušila vítězné high fives i podání ruky po hře. Stejný osud potkal i fanouškovská setkání. Mid-Season Invitational 2020 se má konat v Číně, odkud se virus začal šířit, Riot s detaily zatím otálí

LoL Pro League v Číně se hraje online kvůli hrozbě viru a League Champions Korea je zatím odložena. Problémy ovšem nemá pouze League of Legends. Rocket League byla nucena zrušit Season 9 World Championship. CS:GO IEM v Katowicích se konal bez publika. Byl také zrušen plánovaný TwitchCon v Amsterdamu. Je i otázkou, zda se vůbec bude konat plánovaná letní olympiáda v Tokiu. 
 

Zdroj: espn.com
Štítky: LEC, koronavirus, LoL