Přejít k hlavnímu obsahu

RpK opouští Vitality, na jeho místo přichází kontroverzní Kyojin

12. 4. 2021 | 15:59 Counter-Strike 2
Legendární francouzský střelec RpK opouští Vitality poté, co se francouzskému týmu nevydařil úvod letošního roku. Na jeho místo přichází kontroverzní hráč Kyojin.
kyojin
kyojin
Zdroj: Vitality

Francouzský tým Vitality patřil na přelomu roku mezi naprostou elitu spolu s Astralis a NAVI. Letos se však forma týmu naprosto vytratila a tým se ani v IEM Katowice a ani v ESL Pro League nedostal ze skupin. Přichází tedy radikální řešení a s týmem se loučí legendární Cédric "⁠RpK⁠" Guipouy. 

"Le Tank", jak se tomuto hráči přezdívá, byl členem týmu už od jeho složení v roce 2018. V Counter-Strike však patří mezi známé jména už od roku 2007 a v roce 2015 se dokonce zvládl vrátit na vrcholovou úroveň poté, co na dva roky pověsil myš na hřebík. RpK si s Vitality zahraje naposledy na BLAST Premier Showdown, kde v prvním kole narazí na jihoamerické 9z

Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí, jaké jsme jako tým museli kdy udělat. Cédric je příkladem úspěšného, vytrvalého a inspirativního hráče. Tým však musí čelit problémům a právě teď potřebujeme nový směr. Není snadné se rozloučit s takovým legendárním hráčem, jako je RpK, ale budeme jej podporovat ve všem, co jej v budoucnu čeká.

 - Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam, kouč týmu Vitality 

Vitality už oznámili novou posilu, která přijde na místo legendárního hráče. Stane se jím 22letý Jayson "Kyojin" Nguyen Van. Ten je i přes svůj talent zavalen vlnou kontroverze, podobně jako například Jamppi se nemůže účastnit Valve turnajů kvůli spojení s účtem s VAC banem, kvůli čemuž se dosud ukazoval pouze v lokálních týmech. Na rozdíl od zmíněného Fina se mu však husarský kousek, před pár dny totiž Valve oficiálně jeho ban vymazalo a povolilo mu účastnit se oficiálních turnajů. Snaha o unban údajně trvala přes tři roky za podpory velkého množství dalších lidí. Tato práce se však nakonec vyplatila, jelikož dostal nabídku hrát za francouzskou jedničku.

V nové sestavě se Vitality poprvé představí na DreamHack Masters Spring, který se uskuteční na konci tohoto měsíce, kde budou nastupovat v tomto složení:

 Francie Dan "⁠apEX⁠" Madesclaire
 Francie Mathieu "⁠ZywOo⁠" Herbaut
 Francie Richard "⁠shox⁠" Papillon
 Francie Kévin "⁠misutaaa⁠" Rabier
 Francie Jayson "⁠Kyojin⁠" Nguyen Van

 Francie Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam (coach)

 Belgie Nabil "⁠Nivera⁠" Benrlitom (benched)
 Francie Cédric "⁠RpK⁠" Guipouy (benched)

Štítky: RpK, Team Vitality
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.