Přejít k hlavnímu obsahu

SabeRLighT nahrazuje SumaiLa v Quincy Crew

14. 10. 2019 | 19:42 Dota 2
Nahradit v sestavě jednoho z nejúspěšnějších hráčů Dota 2 historie a hlavně vítěze The International? To se jen tak někomu nepoštěstí. No a právě tuto šanci se nyní může chopit za pačesy český hráč SabeRLighT, kterého si do svých řad vybral na tryout tým Quincy Crew.
SabeRLighT
SabeRLighT

Jonáš 'SabeRLighT' Volek v zahraničí působí teprve měsíc, ale nyní dostává životní příležitost. O jeho odchodu z Hippomaniacs do týmu Singularity se napsalo mnohé a leckdo tento přestup nepovažoval za takový posun, ačkoliv zahraničí je zahraničí. Jonášovi se však otevřely nové brány, které se nyní naplno rozevřely.

Výkonů českého hráče pozice 3 si totiž všiml americký tým Quincy Crew, který pod organizací Newbee nechyběl na letošním The International. Jeho řady pro novou sezónu rozšířil SVG a také SumaiL, světový šampion z roku 2015 a bratr stávajícího člena týmu YawaRa. Na tohle úderné duo se komunita těšila, ale pospolu příliš dlouho překvapivě nevydrželi. YawaR se odchodem SumaiLa vrací na pozici 1, čímž se pozice 3 opět uvolnila.

Právě na tohle místo nyní přichází SabeRLighT, aby ukázal své dovednosti při tryoutu, který bude probíhat vstříc Minor turnaji DOTA Summit 11, kam Quincy Crew ještě se SumaiLem dokázali postoupit. Po Skiterovi tak i v tuto chvíli jediný český hráč působící v zahraničí míří na severoamerickou scénu. Jedenáctý DOTA Summit se uskuteční 5. až 7. listopadu, tak držíme palce, ať to v Los Angeles šlape a Jonáš získá angažmá na stálo.

MČR 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.