Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung Midseason turnaj je za námi. Jak se dařilo favoritům i černým koňům turnaje?

24. 8. 2020 | 18:26 Hearthstone
Víkend je za námi, a my tak známe další dva postupující na Samsung MČR v mobilních hrách. Co Samsung Midseason turnaj, v nichž jsme je poznali, přinesl?
Samsung Midseason turnaj
Samsung Midseason turnaj

Vítězové

Leč reálně je samozřejmě vítěz jen jeden, vedle Matyáše "Matty" Kalužného, tedy toho oficiálního, tak ale rozhodně označit i Oldřicha "Faeli" Mahdala. Oba tito hráči cestu turnajem započali dvěma výhrami v GSL skupině, kde na prvního jmenovaného čekala dvojice Hazarder & Jarla a na druhého zase Valdaboy & En1gma. V následném play-off pak za sebou nechali další známá jména, jako jsou BlizzconJan, Naruto21 či Španěl Pepe, a jasno už tak bylo, že postupujícími se stanou oni dva. Poslední zápas víkendu tak rozhodoval pouze právě o tom, kdo se stane tím opravdovým vítězem.

Vítězné decklisty

I když to nejviditelnější je samozřejmě samotný výkon v jednotlivých partiích, snad ještě více se ale úspěch buduje při stavění decklistů. Jaké tedy zajistily místo na Samsung MČR v mobilních hrách Mattymu a Faelimu? Za prvé dva balíčky, které zvolili oba hráči zároveň, totiž Highlander Priest a Bomb Warrior. Tyto velice populární decky šlo nalézt v nemalém množství line-upů, o trochu menší popularitě se ale těšili Control Shaman, po němž sáhl Faeli, a Control DH, jehož si zase vybral Matty. Tuto trojici decků se Matyáš rozhodl doplnit Zoo Pain Warlockem, čímž se zařadil mezi jediné dva hráče, kteří tak učinil, Faeli ale naopak zůstal u mainstreamu. Jeho posledním balíčkem byl totiž Guardian Druid.

Semifinálové otočky

Dost možná bychom zde ale mohli vyjmenovávat jiné balíčky a řešit jiné hráče – v obou semifinále, která na MČR poslala právě tuto dvojici, totiž vše ze začátku vypadalo naprosto jinak. Faeli, jemuž soka dělal BlizzconJan, se ze začátku trápil, a první dvě hry tak připadly reprezentantovi ECLOT. Následně už ale Oldřich ukázal, proč je jedním z nejlepších hráčů na naší scéně, a svého soupeře dokázal možná už trochu překvapivě udolat. To samé pak ale zažil i Matty, jemuž první dvě hry sebral Faeliho týmový kolega En1gma. Matty, který shodou okolností zase nosí dres ECLOT spolu s BlizzconJanem, tak měl rovněž co dělat, nakonec to ale také zvládl. Více vyrovnaný závěr turnaje jsme ale opravdu dlouho neviděli.

Poražení

Na konec se ale podívejme na to trochu méně pozitivní, totiž ty, kteří vyhořeli. Samozřejmě, poražených, tedy těch, co nezvládli postoupit, je rovných 14, na všechny se tu tudíž dívat nebudeme. Vypíchnout ale rozhodně musíme Valentina "Valdaboy" Ivanova, který jakožto jeden z předních favoritů skončil v turnaji hned po dvou hrách bez jediné výhry. Podobně na tom byl i Jaromír "Jarla" Vyskočil, ten si ale zvládl připsat aspoň tu jednu. Ať tak, či onak jsme ale od těchto dvou karbaníků rozhodně čekali výsledek lepší. Hearthstone je ale zkrátka neúprosný!

MČR mobile 2020
miluju videohry a hlavně ligu legend