Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE: Enterprise kousali, ale SINNERS jsou i tak s přehledem šampiony letního splitu

18. 10. 2020 | 16:39 Counter-Strike 2
Barážové boje Sazka eLEAGUE jsou u konce a v lize bude v roce 2021 jeden nový tým. Dark Tigers naopak ligu smutně opustili. Nyní se však všechny zraky upřou o několik pater výše, protože do akce jdou elity, které se utkají o titul a půl milionu korun za první místo.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE

Základní část nabídla sedm kol, každé o čtyřech zápasech, které se hrály na dvě mapy. Na konci těchto čísel je šest spokojených týmů, ale dva o chloupek více než ostatní čtyři, říkejte jim třeba semifinalisté. Ale teď vážně. Základní část sice tradičně patřila SINNERS, ze sedmi BO2 zápasů ale třikrát ztratili mapu. Znamenat by to mohlo menší důraz na přípravu, ale i přesto se to nedá jen tak přehlédnout. BO3 a případná BO5 série však budou o něčem jiném. Až do posledního kola domácí jedničce sekundovala eSuba, která však v návaznosti na zklamání z grandfinále Tipsport COOL ligy poprvé za celou základní část prohrála. Jiní se ale klepali strachy daleko více.

Zmínit bychom mohli třeba Entropiq, kteří sice ligu odstartovali parádní remízou proti SINNERS, celkově však zaznamenali jedinou výhru a do play-off se spolu s Enterprise dostali až díky pomocným měřítkům. Ano, také semifinalista a čtvrtý nejlepší tým Tipsport COOL ligy měl co dělat, aby se do vyřazovací části dostal. Pozitivním překvapením je oproti tomu partička Sazka.BRUTE, která po příchodu zur1se měla fenomenální finiš a vylétla dokonce na čtvrtou příčku pořadí. Hvězdy jim však nemohli dopřát jiného soupeře, než jsou Entropiq, tak jako ve všemožných domácích soutěžích za poslední měsíc nebo dva. Šestičlenné složení play-off doplňují Sampi, kteří v Sazka eLEAGUE opět ukázali svůj dobrý potenciál, jisté semifinále jim však těsně uteklo. Mrzet je to ale tolik nemusí, protože se postaví Enterprise, jež před nedávnem deklasovali v zápase o třetí místo 1. Tipsport COOL ligy. Nebo snad twist a spol. zavelí k odplatě? Totéž ale může čekat Sampi, kteří pro semifinále číhají na eSubu!

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 500 000 Kč
  • 2. místo: 100 000 Kč
  • 3. místo: 50 000 Kč
  • 4. místo: 25 000 Kč
  • 5. místo: 15 000 Kč
  • 6. místo: 10 000 Kč
Podzimní split Sazka eLEAGUE: play-off pavouk
     Slovensko eSuba1      
            
    Sobota 17:00   Slovensko Enterprise0   
  Česká republika Sampi1         
 Čtvrtek 17:30   Slovensko Enterprise2      
  Slovensko Enterprise2         
       Neděle 15:30   Česká republika SINNERS 
            
     Česká republika SINNERS2      
            
    Sobota 15:30   Česká republika SINNERS3   
  Česká republika BRUTE2         
 Čtvrtek 15:00   Česká republika BRUTE0      
  Česká republika Entropiq1         

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.