Přejít k hlavnímu obsahu

Sbírali jste hokejové kartičky? Díky legendární společnosti nyní můžete sbírat esportové!

14. 4. 2020 | 15:00 Overwatch
Dnešní generace mládeže už sběratelské kartičky hokejistů nesbírá, dříve to ale byl obrovský hit. Tento trend se snaží na scénu od loňského roku vrátit značka Upper Deck, která na tomto poli patří k nejznámějším jménům.
Upper Deck: Overwatch League
Upper Deck: Overwatch League

Sbírání hokejových kartiček patřilo před generací mobilních telefonů a tabletů k velkým koníčkům období života na základní škole. Tenhle je trend je už ale minimálně mezi mladými pryč, ne každý se s tím však smířil a najde se i případ společnosti, která se snaží i dnes udržet tento trh při životě – konkrétně hovoříme o Upper Deck.

Ačkoliv hra Overwatch není v našich končinách tolik sledovaná, tak v zámoří je popularita úplně o něčem jiném. Už loni se proto společnost Upper Deck rozhodla spojit s velkolepou soutěží Overwatch League a vytvořit plnohodnotnou sběratelskou kolekci této ligy, která vypadá stejně jako hokejisti. Když si to tak vezmete, tak i v esportu má každý hráč nějaký tým, danou pozici a nějaké statistiky. Výhodou dnešní doby je také fakt, že každá fyzická karta jde naskenovat do virtuální sbírky a ty si i na dálku můžete s dalšími nadšenci porovnávat. Zatímco v minulosti tak výměny hokejových kartiček probíhaly v lokálních komunitách, nyní může jít o globální aktivitu.

S letošní sezónou, která bohužel nemůže obrážet celý svět, jak bylo plánováno, spatřila světlo světa již třetí kolekce. Počáteční úspěch se zřejmě dostavil, a tak je počet karet k nasbírání už v řádu stovek. Tak jako u hokejistů se v kolekci kromě řadových hráčů objevují i speciální sety dvojic, trojic, nebo třeba takzvaných fragmentů, do kterých je zakomponován kousek originálního dresu daného hráče. Také tady tedy platí, že každá karty má svoji určitou raritu a žádné dvě kolekce tak nebudou stejné. Pokud už jen čekáte na informaci, kolik takové OWL kartičky značky Upper Deck stojí, tak základní sběratelská krabice vás vyjde na 95 dolarů.

Detailní informace o sbírání kartiček Overwatch League najdete v oficiálním sběratelském průvodci.

Upper Deck: Overwatch League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.