Přejít k hlavnímu obsahu

Semifinále ESL One Cologne se odkládá, Chaos se přidávají k protestům proti policejní brutalitě a rasismu

27. 8. 2020 | 22:07 Counter-Strike 2
Play-off americké divize ESL One Cologne mělo začít dnes, úvodní semifinálový zápas se však přesunuje. Důvodem je současná situace v USA, a pokračující protesty, ke kterým se přidala řada sportovních týmů. Mezi ně se teď přidal také tým Chaos, který v rámci protestu odmítl odehrát dnešní semifinále.
Chaos protesty
Chaos protesty

Zpráva o odložení zápasu přišla pouze chvíli před plánovaným startem prvního semifinále americké divize ESL One Cologne, kde se utkají Chaos a Liquid. Tým Chaos však na svém Twitteru oznámil, že se přidává k současným protestům a kvůli situaci v USA se rozhodli svůj zápas odložit.

Ve Spojených státech totiž již několik měsíců probíhají protesty proti policejní brutalitě a rasismu. I když to vypadalo, že se situace pomalu klidní, vášně se opět rozdmýchaly. Před dvěma dny totiž policisté zasáhli proti Jacobu Blakeovi, muži černé pleti, kterého sedmkrát postřelili do zad a Jacob je po zásahu paralyzován.

Znova tak zesílily protesty proti policejní brutalitě a rasismu, ke kterému se přidala také řada atletů a sportovních týmů. Vše začalo u několika basketbalových týmů, které se rozhodly přerušit play-off NBA. Podle reportů se má odložit také play-off NHL a další sportovní utkání v USA.

Ke stejnému kroku se rozhodl také americký CS:GO tým Chaos. Ten ovládl svou základní skupinu v turnaji ESL One Cologne, na Twitteru však oznámil, že se přidává ke stávce. 

Jsme naštvaní. Jsme unavení. A víme, že problém existuje i v gamingu. Nebudeme se dnes účastnit semifinále ESL One Cologne proti týmu Liquid, abychom místo toho vrhli světlo tam, kde by mělo být - na protesty proti nekončícímu a systematickému rasismu a policejní brutalitě v naší zemi.

Na stranu Chaos se postavili také oba další aktéři zápasu, tedy ESL i Team Liquid. Obě strany se vyjádřily, že podporují volbu týmu Chaos a všichni souhlasili s odložením zápasu. Kdy se semifinále odehraje není zatím jisté, mělo by se však pravděpodobně odehrát v příštím týdnu. 

Druhé semifinále mezi FURIA a Evil Geniuses by se mělo odehrát podle plánu v pátek v 22:00, vzhledem k trendu rušení sportovních utkání se však může změnit i toto. Podobné odklady v evropské divizi však nehrozí.

 

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.