Přejít k hlavnímu obsahu

Série banů na Twitchi nekončí, tentokrát to odnesl Restt

1. 6. 2020 | 18:15 Twitch.tv
Určitě jste si všimli, že Twitch poslední dobou bany zrovna nešetří a trestu se většinou nevyhnou ani dlouholetí partneři. Tentokrát se banu za svůj prohřešek nevyvaroval ani oblíbený streamer na česko-slovenské scéně, Restt.
Restt ban
Restt ban

Poslední týdny se na Twitchi objevuje jeden ban za druhým a imunní nejsou ani dlouholetí partneři či velké kanály, což dokazuje například Forsen, který dostal trest za toxické chování ve Valorantu. Ovšem začátkem tohoto týdne se objevila zpráva, že vlně banů se nevyhl ani slovenský streamer Restt, který si také bude muset vzít třídenní nucenou dovolenou od živého vysílání. Za co ban dostal? Narozdíl od většiny případů, Restt neobdržel svůj trest za toxicitu, nýbrž za poměrně malichernou věc, kterou ukázal na streamu.

Na jednom z klipů, který bežel na streamu, se totiž objevil mladík, který na pár vteřin odhalil své pozadí, což tým Twitche vyhodnotil za trestuhodné a udělil tak Resttovi třídenní ban. S tímto poněkud kontroverzním trestem se ale objevila řádná dávka nesouhlasných komentářů, a to především kvůli současnému děnní na zahraniční scéně Twitche a dvojímu metru, kterým se tyto případy řeší, viz Pokimane. Není novinkou, že kdejaká streamerka ukázala, co neměla, ať už "nechtěně", či opravdu neúmyslně a Twitch se k tomu staví všelijak. Sám Restt si na Twitteru neodpustil připomínku o spoře oděných, či kojících ženách, které z toho vyváznou beztrestně. Jednou případ skončí napomenutím, podruhé zase několikadenním banem. Jak se k situace stavíte vy, byl Resttův ban oprávněný?

Štítky: restt