Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS končí v ESEA Advanced na 3. místě, berou 2250 dolarů a čeká je baráž o postup výše

12. 4. 2021 | 22:53 Counter-Strike 2
36. sezóna lig od portálu ESEA se blíží do svého závěru. Nejlépe na tom z CZ/SK týmů byli po základní části SINNERS Esports, kteří jako jediní z trojlístků našich zástupců postoupili do play-off divize Advanced. Po sérii parádních výher splnili svůj první cíl, od toho druhého je aktuálně dělí dvě výhry. První pokus o postup do grandfinále jim však nevyšel.
oskar
oskar
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

SINNERS Esports obsadili v základní části ESEA Advanced 8. místo z 54 účastníků. Mezi poraženými najdeme i Sampi.Tipsport a Sazka.BRUTE, první jmenovaný si alespoň udržel slot v lize do příští sezóny, BRUTE bohužel nikoliv. SINNERS a Sampi pro 37. sezónu již s jistotou doplní také ENTERPRISE esports a Entropiq, jejichž cestu vyřazovací části ESEA Main si shrneme v samostatném článku. Nyní se pojďme zaměřit na hříšníky.

Play-off cesta SINNERS započala suverénní výhrou nad BLUEJAYS (více v Zápasovníku), po úspěchu nad týmem Finest (více v Zápasovníku) už byl český tým mezi šesti nejlepšími celky soutěže, což znamenalo, že od baráže o postup do ESEA Premier jej dělí jediná výhra. Nejúspěšnější český tým se v semifinále WB nenechal zaskočit od Budapest Five a proměnil hned první možnost (více v Zápasovníku). Třetí výhrou v řadě už byli SINNERS na pomyslných stupních vítězů, výhra horního pavouka však bohužel nepřišla. Proti Izako Boars šel český celek sice do vedení po výhře 16:8 na Vertigu, polská smečka ale následné mapy Train a Nuke vyhrála po dvou těsných koncovkách a stala se prvním finalistou (více v Zápasovníku). Tady však cesta SINNERS nekončí.

Ve spodním pavouku předvedl neskutečnou jízdu albánsko-kosovský tým BLINK, který dolů spadl sice hned v prvním kole play-off, ale následně zvítězil pětkrát v řadě a bude mít možnost si zahrát o finále právě proti SINNERS Esports. Tento zápas je plánován na 12. dubna, ale termín se ještě může změnit. Na vítěze tohoto duelu už ve finále čekají Izako Boars, kteří v BO5 sérii budou mít výhodu jedné mapy. Motivace je však veliká, na šampiona ESEA Advanced totiž čeká přímý postup do Premier a on tedy nebude muset bojovat v baráži.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 5 000 $
  • 2. místo: 3 250 $
  • 3. místo: 2 250 $
  • 4. místo: 1 500 $
  • 5. – 6. místo: 1 000 $
  • 7. – 8. místo: 500 $
Štítky: ESEA, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.