Přejít k hlavnímu obsahu

SK Slavia Praha zakládá vlastní esportový tým, který bude spolupracovat s BRUTE

24. 3. 2020 | 12:31 EA SPORTS FC 24
SUPERSLAVIA esports, tak zní jméno nového esportového celku na domácí scéně. Fotbalový klub z pražských Vršovic sice původně neplánoval vkročit do esportu poté, co jeho zástupci dokráčeli až do finále Datart e:LIGY ve FIFĚ 20, nyní se však situace mění. Slávistický esportový tým vzniká ve spolupráci se známou organizací BRUTE.
SK Slavia Praha – Kobby
SK Slavia Praha – Kobby

Pojem SUPERSLAVIA fanoušci tradičního fotbalového klubu poprvé spatřili loni v létě, kdy byla takto označená celá mediální komunikace po zisku historického double. Se stejným názvem ale koncem loňského roku vznikla také facebooková fanpage, kdy jsme poprvé vytušili, že se něco chystá. Nakonec z toho ale byl pouze oddělený kanál pro komunikaci působení v Datart e:LIZE, kde Štěpán 'RIIJK' Sobocki a Martin 'Kobby' Strnad vykopali stříbrné medaile. Od té doby bylo ticho po pěšině a nevypadalo to, že Slavia chce vstoupit do esportu naplno.

Dnes se však prolomilo mlčení ohledně chystaného projektu. SK Slavia Praha totiž oficiálně otevírá esportovou divizi, jejímž prvním hráčem se stává zmíněný Kobby. Nejvíce tento fakt naopak musí mrzet RIIJKa, který je na FIFA scéně známý svou oddaností klubu z Vršovic. Začátkem roku ale podepsal v novém profesionálním týmu Entropiq, kvůli čemuž nyní padla volba na Kobbyho, nutno zmínit, rovněž velkého fanouška Slavie. RIIJKovo slávistické srdce a hlavně nesporné kvality ale můžou chybět při vzniku opravdové rivality – ať už na bázi nevraživého pražského derby, nebo vůči plzeňské Viktorce, se kterou SKS ve fotbalové lize nejvíce zápolí.

Být prvním hráčem slávistického esports týmu je to pro mě velká čest. Už odmala jsem velký fanoušek Slavie a vždy jsem chtěl být její součástí. Jsem tak rád, že se to nakonec povedlo aspoň takhle přes FIFU, když ne přes reálný fotbal. Po stříbrném umístění v DATART e:LIZE jsou cíle rozhodně kvalifikovávat se a vyhrávat turnaje tady u nás v Česku, a pak určitě i prorazit na nějaký mezinárodní turnaj.

vyjádřil se Kobby v oficiální zprávě na stránkách klubu.

Slávistická esportová divize vzniká ve spolupráci se známým herním celkem na domácí scéně, týmem BRUTE, který se díky milionovým investicím od Petra Andrýska začátkem roku stal plně profesionálním, minimálně co se týče CS:GO. Jsme tedy více než zvědavi, jak tahle kooperace bude navenek fungovat. Aktuálně je však Kobby jediným hráčem, kterého Slavia podepsala, a další se budou teprve hledat. Tohle vzkazuje zájemcům Kobby:

Fanouškům, kteří by se chtěli připojit k týmu, nebo obecně věnovat esportům, bych rád vzkázal, ať to nevzdávají. I když sám vím, jak je to občas velmi psychicky náročné pokračovat dál v tréninku, může se vám to vrátit. Můžete se dostat na nějaký turnaj, kde uspějete a pak si vás může vybrat tak velký a prestižní klub jako je právě Slavia.
SUPERSLAVIA esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.