Přejít k hlavnímu obsahu

ŠK Slovan Bratislava vstupuje do esportu, kopat za něj bude zkušený matador i velký talent

2. 10. 2020 | 17:57 EA SPORTS FC 24
AS Trenčín byl průkopníkem esportu na Slovensku, co se týče fotbalových klubů, na který letos navázal Spartak Trnava. Ten má v klasickém fotbale velkou rivalitu se Slovanem Bratislava, což se dnešním dnem může přenést i na virtuální hřiště. Nejznámější klub z hlavního města Slovenska totiž oficiálně vstupuje do esportu.
ŠK Slovan Bratislava esports
ŠK Slovan Bratislava esports

FIFA 21 klepe na vrátka a blíží se další ročník Mistrovství Slovenska, takže si ŠK Slovan Bratislava nemohl vybrat lepší načasování. Jeho barvy budou hájit dva hráči, z nichž jeden má obří zkušenosti nejen z domácí scény a ten druhý je pro změnu v pouhých 14 letech velkým talentem slovenského virtuálního fotbalu.

Som veľmi rád, že dnes môžeme oficiálne oznámiť založenie našej e-športovej divízie. Už dlhšie sme túto oblasť sledovali a napokon sme dospeli k dohode s dvomi talentovanými hráčmi, ktorí budú reprezentovať značku ŠK Slovan na domácej i medzinárodnej scéne. Vznik e-športovej divízie vnímame ako výbornú príležitosť rozšíriť povedomie o značke aj medzi mladšiu generáciu, ktorá sa najčastejšie venuje počítačovým a konzolovým hrám. Veríme, že aj naši fanúšikovia, ktorí majú radi počítačové či konzolové hry alebo sledujú podujatia v e-športe, si prídu na svoje a budú podporovať našich hráčov,

vyjádřil se generální ředitel klubu Ivan Kmotrík ml.

ŠK Slovan Bratislava esports

Známějším jménem, které bude ode dneška reprezentovat bratislavský Slovan, je Tomáš 'rSp17' Laki (dříve známý jako Tomáš Smrtník). Ten byl před řadou let známý především díky působišti v Gunrunners, pod jejichž křídly ovládl i Mistrovství ČR. Kromě toho se kvalifikoval na velký turnaj v rámci IEM Katowice, takže i když o něm v poslední době nebylo skoro vůbec slyšet, tak bude bezesporu velkou oporou. „Veľmi sa teším, že ako rodený Bratislavčan budem na domácich i medzinárodných turnajoch reprezentovať belasé farby. Je to česť, no zároveň záväzok, pretože v Slovane sa od vás očakávajú vždy len víťazstvá. Som nadšený z tohto projektu a teším sa, že sme s klubom našli spoločnú reč a rozbehli e-športovú divíziu,“ prohlásil rSp17.

Parťáka mu ve Slovanu bude dělat mladičký Lukáš 'lumasa2' Móri, který ještě nemá ani občanský průkaz, ale už o sobě dal vědět na turnajích například od TopGamingu. Na nedávné finále MČSR bohužel do Prahy odcestoval nemohl, ale i tak jde o velkou naději slovenské FIFA scény, která mnoho známých hráčů nemá. Nyní se tedy bude 14letý hráč snažit uspět pod křídly bratislavského klubu a nejbližší cíle si nedává vůbec malé: „Veľmi sa teším na pôsobenie v Slovane Bratislava a verím, že budem hrdo reprezentovať klubovú značku. Moje ciele do budúcna sú čo najlepšie reprezentovať svoj klub, rodinu aj samého seba. Chcel by som sa umiestňovať na najvyšších priečkach v rámci československej FIFA scény a vyhrať aj majstrovstvá Slovenska.“

ŠK Slovan Bratislava esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.