Přejít k hlavnímu obsahu

ŠKODA Gaming Day: CZC.eSuba bude po šokující prohře nad Inaequalis chybět na offline finále

12. 1. 2020 | 13:45 League of Legends
Šedesátitisícový prize pool znamenal příslib, že by ŠKODA Gaming Day mohl být jedním z opravdu velkých domácích turnajů v League of Legends. Online finále přineslo obrovské překvapení, když do Mladé Boleslavi nepostoupila ani CZC.eSuba, ani Team Brute.
ŠKODA Gaming Day
ŠKODA Gaming Day

Sestava mistrů republiky zřejmě měla přešpatný den, jelikož Random a spol. vypadli v semifinále 0:2 proti outsiderům z Inaequalis Invicta. Ani přes první kolo se nedostala silně vypadající sestava Brute, ve složení Mortsche, Semike, Dread, Charca, Zeussak. Ta si vylámala zuby na mixu s názvem "follow desrim", za který nastoupili Kocourek, Lachtan, nebo slovenský toplaner BadPie, který několik sezon působil v Německu. Follow desrim v následném BO3 zápase přehráli i Vikingekrig Academy, poměrně jednoznačně 2:0 a postoupili tak do finále. K jízdě Inaequalis se vyjádřil i support týmu, Matyáš "Smarty" Rozvoral.

Co pro tebe znamená porazit takový tým, jako eSuba? Jak se vám to povedlo, jak hodnotíš výkon obou týmů?

Pro mě i pro kluky je nehorázně velký úspěch porazit celek, kterým je eSuba. Rozhodně by z toho mohl být dobrý vstup na česko-slovenskou scénu, za což jsme velice rádi. Hry proti eSubě z naší strany hodnotím velice kladně, jelikož jsme ze sebe vydali maximum a vyšlo to. Upřímně nevím jak zhodnotit eSubu a to co se u nich stalo, ale asi si netroufnu říct, že jsme celkově lepší tým. Cestou k našemu úspěchu bylo asi hlavně podcenění od eSuby a naše morálka. Šli jsme si ten zápas prostě užít.

Jak se těšíš a co čekáte od finále v Mladé Boleslavi?

Na finále v Mladé Boleslavi se těším docela dost, jelikož to bude jedna z prvních LANek kterou hraji a těším se zejména na tu atmosféru, která tam bude. I po porážce eSuby si nejsem jistý, jak dobře budeme hrát, ale rádi bychom vyhráli a asi to tak i vidíme. Pořád máme ale na mysli, že to nejspíš neuhrajeme bez ztráty jediné mapy.

Jak vidíš vaši budoucnost zvlášť vzhledem k Hitpoint Masters i s přihlédnutím na několik mladších hráčů, kteří by nemohli hrát samotnou ligu? 

Šance na Hitpoint Masters kvalifikaci bych viděl asi velké, ale bohužel se té dnešní nemůžeme zúčastnit, kvůli absenci topaře. Mladší hráče máme dva, jsem to já a jungler Savero. Vyřešilo by se to pravděpodobně tím stylem, že bychom si zahráli uzavřenou kvaldu a na samotnou ligu by nás poté někdo nahradil.

ŠKODA Gaming Day

Sestava follow desrim:

 Slovensko Nicolas "BadPie" Mihalik (Top)
 Česká republika Sebastián "Kocourek" Vrzák (Jungle)
 Česká republika Jan "Lachtan" Bajer (Mid)
 Česká republika Jan "Jekyll" Mičuda (AD Carry)
 Česká republika Oldřich "Maelstrom" Řáha

Sestava Inaequalis.Invicta:

 Česká republika Daniel "Welcom" Nguyen (Top)
 Česká republika Jiří "Savero" Odehnal (Jungle)
 Česká republika Petr "Ghostík" Tran (Mid)
 Česká republika Dominik "Reedfoo" Kitler (AD Carry)
 Česká republika Matyáš "Smarty" Rozvoral (Support)

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 40 000 Kč
  • 2. místo: 20 000 Kč