Přejít k hlavnímu obsahu

SMP Ordno: Kromě eSuby tu není nikdo, kdo by nás mohl ohrozit

26. 2. 2020 | 01:10 League of Legends
Ondřej "Ordno" Prachař s Team Sampi aktuálně drží v Hitpoint Masters a skóre 7:3, které znamená osamostatnění na druhém místě aktuální tabulky. Právě místo mezi dvěma nejlepšími, je pro tým hlavním cílem i na konci splitu, jelikož místo ve finále zajišťuje postup na European Masters.
Ordno Sampi
Ordno Sampi

Ordno až na krátkou epizodu v týmu Moops toho loni mnoho na kompetitivní scéně neodehrál, ale přesto se udržoval poměrně vysoko na westovském žebříčku. Vzhledem k tomu, jakou úroveň ukázal v minulosti, byl stále v hráčské komunitě považován za jednoho z nejlepších domácích hráčů, a také proto ho oslovila soupiska týmu Sampi. Po přesunu do role ADC na naší úrovni úspěšně napodobil Perkze či Capse z evropské LEC a dá se říci, že mu nová role opravdu sedne. Dosud se v domácí lize prezentoval vskutku sympatickými výkony a aktuálně má druhé největší KDA ratio v Hitpoint Masters.

Ahoj Ordno! Jak hodnotíš váš poslední týden v Hitpoint Masters, kdy jste zvládli vyhrát oba své zápasy?

Zdravím! Poslední týden se podle mě vcelku povedl, šli jsme do hracího dne na děleném druhém místě s Inside Games, o kterých si po pravdě nemyslím, že jsou na stejné úrovni jako eSuba nebo my. Šli jsme tak do zápasu pro výhru. Co se týče hry proti Team Brute, nečekali jsme od nich velký odpor a bylo tomu tak i ve hře. Můj výkon můžu okomentovat tak, že se mám ještě hodně co učit a rozhodně jsem nehrál tak, jak si představuju.

Sampi League of Legends

Na domácí scéně rozhodně nejsi nováčkem, v minulosti jsi působil v několika předních domácích týmech. Jak se ale rodil tvůj přesun pod Sampi a hlavně na roli AD Carry?

Minulý rok jsem, až na krátké působení v Moops, vypustil a nikde jsem nehrál, takže do nového roku jsem šel velmi motivovaný. Upřímně jsem před začátkem sezóny nepřemýšlel nad tím, že bych roleswapnul na bot, ale poté co mě kontaktoval Lipánek s Rufusem, jsem si řekl, proč to nezkusit. Viděl jsem v týmu velký potenciál, a proto jsem se i rozhodl přidat se na marksman roli.

Upřímně jsem před začátkem sezóny nepřemýšlel nad tím, že bych roleswapnul na bot, ale poté co mě kontaktoval Lipánek s Rufusem, řekl jsem si proč to nezkusit.

Změnu role úspěšně absolvovali i hráči na nejvyšší úrovni, hodně si jich ale na nový styl také nezvyklo. Díky čemu jsi ty jedním z těch úspěšných případů?

Nevím jestli už teď o sobě můžu mluvit jako o úspěšném případu roleswapu, ale je to opět něco jiného a určitě mě ADC zatím baví více než mid. Největší rozdíl je mezi midlane a AD Carry rozhodně čas, ve kterém role mají vliv na mapě. Midař může hledat lead a přesouvat ho do obou side linek a junglera téměř od začátku hry, kdežto ADC má největší vliv až v pozdějších částech jako hlavní damage dealer týmu.

Jak se ti aktuálně líbí v Sampi? Co říkáš na své spoluhráče a jak spolupracujete s koučem Bronkem?

Je to tu super, s klukama jsme si podle mě sedli (až na pár chvilek, kdy se v něčem neshodneme a může to být trošku ostřejší). Kdybych měl vypíchnout jednoho z mých spoluhráčů, byl by to Rufus, který se jako nejzkušenější hráč ujmul role takového in game leadera. Právě jsme na bootcampu, kde je (aspoň za mě) tréninkové prostředí ideální. Náš denní program se skládá z několika SoloQ, review her, scrimů a opět SoloQ. Bronka bych nazval takovým nestranným pomocníkem, který vidí in game situace z jiného úhlu pohledu, než kdokoliv z hráčů a může tak poskytnout feedback, který bychom bez něj neměli.
 

Jak hodnotíš aktuální kvalitu ligy? Jaké jsou vaše cíle a zvládl bys jmenovat vaše největší soupeře?

Můžu narovinu říct, že kromě eSuby tu není nikdo, kdo by nás mohl nějakým způsobem ohrozit.  Přestože už jsme prohráli pár BO1, nevidím kromě eSuby jiného soupeře v BO5 formátu. Zatím míříme pro 2. místo ze základní části a uvidíme jak to dopadne na LEGENDs. Jelikož od nás nově postupují 2 týmy do EU Masters, náš hlavní cíl je předvést kvalitní výsledek na evropské scéně.

V dalším týdnu vás čekají RAMS a Vikingekrig - týmy ze spodku tabulky. S čím jdete do těchto zápasů?

Jak už jsem zmíníl předtím, nevnímám je jako hrozbu, takže do dalšího týdne jdeme jednoznačně s cílem získat další 2 body. Týmy tohohle typu, mohou překvapit pouze nějakými neortodoxními picky, aby získali advantage na lince. Nejsem si úplně jistý přesným složením těch týmů, takže by se mi těžko hledaly ty největší výkonnostní rozdíly.
 

...přestože už jsme prohráli pár BO1, nevidím kromě nich jiného soupeře v bo5 formátu. Zatím míříme pro 2. místo ze základní části a uvidíme jak to dopadne na Legends.

Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů. Chtěl bys na závěr něco vzkázat čtenářům, nebo fanouškům Sampi?

Taky díky! Díky všem fanouškům za podporu, vždycky je to skvělý pocit vidět v chatu nebo hledišti lidi co skandují jméno mého týmu nebo můj nick. Vidíme se ve fabrice. A šoupněte follow na můj Twitter a Facebook, případně na týmové fanpage (Facebook, Twitter)! 

League of Legends