Přejít k hlavnímu obsahu

ŠOK! Česká jednička se po nejúspěšnějším období rozpadá

9. 3. 2020 | 10:21 PUBG: Battlegrounds
Inside Games se dokázali kvalifikovat na světový turnaj Global Loot League a zahráli si i na evropském offline finále kvalifikace na PGS Berlin, odkud si za 12. místo odnesli 4 tisíce dolarů. Dva mezinárodní úspěchy ale následuje nečekaný krok, kterým je rozpad.
Inside Games
Inside Games

Ještě včera Inside Games bojovali s evropskou elitou o postup na turnaj největšího kalibru, dnes už neexistují. Jako první se svou kariéru rozhodl ukončit Petr 'Zampeek' Žampach, který dle slov kapitána není spokojený se změnami v podpoře PUBG esportu. Se scénou se loučí také nejlepší hráč roku 2019, Miroslav 'Odstřelovač' Ernygr, jehož na jaře čeká maturita a následně se chystá naskočit do vlaku jménem Valorant. Jde tak o prvního domácího hráče, který veřejně ohlásil přípravu na kompetitivní dění v novém herním titulu.

Miloslav 'PiXeL1K' Feik se na své fanpage vyjádřil jednoznačně:

Každému je asi jasné, že postavit ryze český tým takových kvalit již nebude zřejmě možné, jelikož na to prostě chybí hráči, takže se aktuálně koukám po něčem zahraničním. Uvidíme, jak to celé nakonec tedy dopadne,

Inside Games měli opravdu poctivé tryout období před novou sezónou, které pokud by měli celé znovu opakovat, tak by Valorant byl pomalu za dveřmi, proto se dá pochopit, že se Odstřelovači na tohle nechce čekat. Kromě tří výše zmíněných hráčů je tedy bez angažmá i Martin 'FreeKill' Pola, který sice v IG strávil jen opravdu krátkou dobu, ale za to se dvakrát podíval na opravdu velký turnaj a stráveného času litovat nemůže. V minulosti si i krátce zahrál v zahraničí, tak třeba bude nyní následovat PiXeLovy kroky do ciziny. Nebo také do Valorantu?

Tak či tak, domácí scéna přichází o tým s největším počtem účastí na zahraničních turnajích, který nás jako full-time poslední rok reprezentoval na jedničku. Na domácí scéně dokázali Inside Games vyhrát například PLAYzone Challenge a velké zklamání zažili až na MČR, kde neúspěch doprovázela neideální atmosféra v týmu. Jedno je však, jedna velká etapa je u konce. Dokážou na IG nyní navázat třeba Entropiq?

Inside Games naposledy působili v tomto složení:

 Česká republika Miloslav 'PiXeL1K' Feik
 Česká republika Miroslav 'Odstřelovač' Ernygr
 Česká republika Petr 'Zampeek' Žampach
 Česká republika Martin 'FreeKill' Pola

PLAYzone Challenge 2020
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.