Přejít k hlavnímu obsahu

spajKK: Pokud tě baví PUBG a chceš poznat scénu, tak PLAYzone Challenge je pro tebe jak vyšitá!

10. 3. 2020 | 12:00 PUBG: Battlegrounds
V rámci rozhovorů k propagaci druhého ročníku PLAYzone Challenge jsme si pozvali tentokrát Martina 'spajKK' Beneše z týmu CZC.eSuba, který letos v týmu přivítal druhou zahraniční tvář. Turnaj je sice opět zařazen jako dílčí součást seriálu MČR 2020, to však neznamená, že není určena naprosto pro každého! Jak by vás přijet nalákal právě jeden z nejznámějších českých hráčů?
spajKK
spajKK

Na úvod, dokázal bys shrnout loňskou sezónu tvým pohledem kompetitivního hráče?

Nahoru dolů. Jak v rámci našeho herního výkonu a v rámci sestavy, kterou jsme za rok 2019 byli nuceni měnit, tak dle výsledků.

Jak vzpomínáš na první ročník LANky PLAYzone Challenge, na akci jako takovou?

BYOC LANky takového rázu mám rád, i když výsledkově nedopadla úplně nejlépe, tak na tuto akci vzpomínám rád.

PLAYzone Challenge 2020

Vám se ale výsledkově loni nedařilo. Co uděláš proto, abys letos dosáhl na medaili?

Čtvrté místo na MČR nevnímám jako velké zklamání, do poslední mapy jsme bojovali o bednu.

V době profi akcí se stage, má tu BYOC stále svoje místo? V čem je jeho hlavní kouzlo?

Rozhodně ano! Člověk si tak úplně nemusí zvykat na nový počítač a místo, zároveň potká protihráče, které zná pouze z internetu a ještě s nimi večer dá pivo.

Dokážeš jako zkušený hráč třeba hlavní klady a zápory, v porovnání s jinými typy akcí?

Třeba MČR a PZCH? Jak jsem zmínil – svůj nebo jiný PC, všichni nemají stejné podmínky, možnost se zaregistrovat každý, nemusíte hrát online kvalifikaci.

Naše PUBG komunita je opravdu výjimečná, je to důsledkem právě i těchto komunitních aktivit?

Komunitní aktivity, neboli online turnaje, které zde hlavně díky Mazimu byly od samotného začátku, rozhodně ovlivnily růst PUBG komunity u nás.

spajKK

Myslíš, že by letos mohly přijet do Brna i nějaké zahraniční týmy? Má jim PZCH co nabídnout?

Zajímavá úvaha. Otázkou je, jestli PZCH má dostatečné promo právě v zahraničí a prize poolem by mohlo být lákadlem pro zahraniční týmy.

Ale hlavní zaměření je samozřejmě na domácí hráče. Jak bys nalákal hráče, který dosud na žádné lance nebyl?

Pokud tě baví PUBG, máš kamarády kteří by si s tebou chtěli zahrát a zároveň poznat PUBG kompetitivní scénu osobně, tak tohle je pro tebe akce jak vyšitá!

Co vy a eSuba, jaké jsou vaše letošní plány, když první vlna velkých kvalifikací už je za námi?

V první vlně jsme udělali maximum pro to, abychom se dostali v mezinárodních kvalifikacích co nejdále, což se nám taktéž povedlo. Jak v GLL Season 4, tak v Global Series jsme se dostali až do samotného online finále, avšak poté už bohužel ne na LAN. Plány jsou pořád stejné – trénovat, trénovat a trénovat.

Závěrem jedna osobnější, jak se ti daří balancovat full-time hraní a streamování? Kolik denně trávíš hraním?

Full-time hraní a streamování nejsou dvě protichůdné věci, takže to balancování není obtížné. Před zmíněnými kvalifikacemi jsem streamoval o dost méně, cca o 60-70 % skrze přípravu. Avšak nyní máme opět období volnější, tak streamuji více.

eSuba PUBG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.