Přejít k hlavnímu obsahu

StarLadder údajně uspořádá v Berlíně příští CS:GO Major

8. 2. 2019 | 13:00 Counter-Strike 2
Podle zahraničních zdrojů se místem druhého Majoru letošního roku stane Berlín. Tam jej uspořádá StarLadder, pro který to bude první Major.
StarLadder Dota Major
StarLadder Dota Major

IEM Katowice Major se neúprosně blíží, Valve však už myslí na další Major. Podle zahraničních zdrojů je už totiž jasné, kdo uspořádá tento prestižní turnaj na podzim. Organizátorem patnáctého CS:GO Majoru se stane ukrajinský organizátor StarLadder, jenž plánuje uskutečnit turnaj v německém hlavním městě Berlíně. 

StarLadder patří k nejstarším organizátorům esport turnajů, k nimž už o začátku patří také jejich popoulární CS:GO turnaje a ligy, Major však bude pořádat poprvé. Svou premiéru si odbude v Německu, což je další změnou pro tohoto organizátora, který zatím organizoval CS:GO turnaje pouze na Ukrajině, v Bělorusku a v Číně. Tento Major bude zároveň již čtvrtý v Německu, v Berlíně však bude poprvé.

StarLadder má však zkušenosti s organizováním velkých turnajů i mimo CS:GO. Ukrajinská organizace pořádala již několik velkých Dota 2 turnajů, zatím poslední z nich, The Chongqiong Major, se uskutečnil před necelými dvěma týdny.

Tato novinka také znamená, že poprvé od roku 2015 nebude mít Severní Amerika svůj Major, místo toho se oba Majory uskuteční v Evropě. 

Oficiální oznámení by mělo přijít v průběhu následujících dnů. Ještě předtím se však můžete těšit na IEM Katowice Major, který začíná již ve středu. Veškeré informace o tomto Majoru můžete nalézt zde.

Zdroj: Dexerto
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.