Přejít k hlavnímu obsahu

T1 nabírají dalšího hráče z legendárního iBUYPOWER jádra, pětici uzavírá hvězda Overwatch League

16. 10. 2020 | 09:00 VALORANT
T1 patřili mezi první organizace na světě, které se rozhodly vkročit už před více než sedmi měsíci do světa jménem VALORANT. Sestava byla postupně utvořena kombinací dvou generací z dob CS:GO, pětice však neklapala dle představ a v létě přišly velké změny. Nové složení už je ale na světě!
T1 Valorant
T1 Valorant

Základním stavebním kamenem VALORANT sestavy T1 se už v březnu stal Braxton 'brax' Pierce, kterého měsíc na to následoval Keven 'AZK' Larivière. Oba hráče někdejšího CS:GO týmu iBUYPOWER, který se nechvalně proslavil matchfixing skandálem před šesti lety, později ještě doplnil jejich bývalý spoluhráč Tyler 'Skadoodle' Latham, člen jediného amerického vítěze CS:GO Majoru. Aby toho nebylo málo, tak trenérem se stal Daniel 'fRoD' Montaner, elitní hráč z dob Counter-Strike 1.6. Tohle velezkušené kvarteto doplnili dva méně známí CS:GO hráči, Austin 'crashies' Roberts a Victor 'food' Wong. Od T1 se očekávaly velké věci, ty však nepřicházely.

VALORANT se v Severní Americe považuje za zabijáka místní CS:GO scény, protože na něj přechází valná většina hráčů a místních týmů už moc nezbývá. Každý se snaží uchytit, což je i případ crashiese s foodem, kteří se ale v T1 úplně nechytli. Tým se sice dostal do finále jednoho z prvních turnajů T1 x NSG Showdown, od té doby ale vypadával vždy v brzkých fázích turnaje. První reakcí bylo odsunutí Skadoodla mimo základní pětici, aby se dostal do formy, než se bude moct vrátit, tou druhou potom propuštění dvou nejméně známých hráčů sestavy.

Začátkem týdne se však Skadoodle oficiální vrátil do základní sestavy a vedle něj byl i představen nový čtvrtý hráč týmu. K velkému překvapení všech se jím stal Sam 'DaZeD' Marine, další člen někdejší sestavy iBUYPOWER. Jeho akvizici netipoval snad nikdo, otázkou však je, jestli se 31letý hráč dokáže ještě dostat do špičkové formy. Když navíc zkoušel návrat k CS:GO po svému tehdejším banu, tak mu vždy scházela dlouhodobá motivace, což i nyní může být potenciálním problémem. Celou pětici T1 o dva dny později doplnil Ha 'Spyder' Jung-woo, kterého si fanoušci Overwatche mohou pamatovat jako jednoho z nejlepších sniperů OWL, kde hrál pod přezdívkou Sayaplayer v barvách Florida Mayhem. Spyder tak navázal na kroky například sinaatry, pilíře nejlepšího NA týmu Sentinels. Otázkou jen zní, jak to bude fungovat, když T1 nyní disponují několika primárními snipery.

T1 budou nově hrát v tomhle složení:

 Spojené státy americké Braxton 'brax' Pierce
 Kanada Keven 'AZK' Larivière
 Spojené státy americké Tyler 'Skadoodle' Latham
 Spojené státy americké Sam 'DaZeD' Marine
 Kanada Ha 'Spyder' Jung-woo

 Spojené státy americké Daniel 'fRoD' Montaner – trenér

Štítky: T1
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.