Přejít k hlavnímu obsahu

Tomáš Tlach z CZLAN: Cílem je vytvoření silného komunitního eventu

17. 1. 2020 | 13:52 Dota 2
Tomáš "Colty" Tlach je již druhým rokem hlavním adminem turnaje CZLAN Challenge. Hraní se věnuje od roku 2012, od té doby, co začal hrát Dotu. V roce 2015 se dostal jako hráč na svůj první LAN turnaj a shodou okolností to byl zrovna první ročník CZLAN Challenge. Poté začal pomáhat s pořádáním těchto akcí a v tom se našel.
CZLAN
CZLAN

Jak dlouho funguje CZLAN?

CZLAN funguje od dubna 2014. Od té doby za námi je spousta turnajů a eventů a doufám, že jich nás ještě spousta čeká.

Jak se akce, jakou je CZLAN Challenge připravuje?

Hned po skončení se začne pracovat na novém ročníku. Vlastně už během akce hledáme, co zlepšit a sbíráme zpětnou vazbu od hráčů. Komunita a naši hráči jsou to, proč to děláme a chceme, aby se na naše akce rádi vraceli. Přípravy trvají s přestávkami celý rok.

Co může LANka nabídnout řadovým návštěvníkům?

Návštěvníkům tato akce může nabídnout široký doprovodný program. Například deskové hry, konzole a v neposlední řadě VR. Cílem není jen pořádání turnaje, ale i vytvoření stabilního komunitního eventu, kterých v ČR je bohužel poskrovnu.

Hráči jaké úrovně hrají na vašem turnaji? Setkáme se čistě s amatéry nebo narazíme i na (polo)profesionální týmy?

Ve skutečnosti se u nás objevují obě skupiny hráčů. Jsou tu týmy jako je DogShit, Inaequalis nebo ExEcutE.eSports kteří se účastní snad každého ročníku a vidíme je i na jiných turnajích. Ale každoročně se najde několik "týmů" které si jdou zahrát jen tak pro radost.

Jaký ročník pro vás byl nejúspěšnější

Takhle se to nedá říci. Každý ročník je posun v něčem dopředu, a to je pro nás měřítkem úspěchu.

Dota konstantně přichází o hráče. Čím myslíš, že to je?

Na to neexistuje jednoduchá a jednotná odpověď. Můj názor je ten, že Dotě chybí nějaký komplexní tutoriál pro nováčky. Je také málo amatérských turnajů, nejen u nás, ale i ve světě. Je to opravdu složitý problém, ale já věřím, že se s tím Valve nějak popasuje.

Plánujete rozšířit své působení i na jiné hry? Nabízí se třeba Dota Underlords.

Už letos vážně zvažujeme přidání druhé turnajové hry a k tomu jeden turnaj pro veřejnost, ale o jaké herní tituly půjde zatím nebylo definitivně rozhodnuto.

Jaké máte plány do budoucna?

Tak v prvé řadě asi pořádat zajímavé herní eventy. Namátkou třeba CZLAN Exospace nebo OstrofCon.

Mockrát děkuji za rozhovor a přeji hladký průběh nadcházejících turnajů.

Štítky: CZLAN