Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: SHOCK (#7)

21. 1. 2021 | 15:00 Counter-Strike 2
Max "SHOCK" Kvapil obsazuje 7. místo letošního žebříčku TOP 10 CZSK. V týmu SINNERS kompletně dominoval česko-slovenské scéně a sám si připsal nespočet highlightů. Po zástupcích z eSuby a Entropiq tu tedy máme konečně prvního zástupce týmu loňských mistrů ČR.
SHOCK SINNERS
SHOCK SINNERS
Zdroj: Zdroj

Letošní ročník ankety TOP 10 CZSK a také dnešní související rozhovor vám přináší herní monitory AOC C27G2ZU/BK Gaming. SHOCK předchozí sezónu dohrál v eSubě a spolu s hvězdnými spoluhráči stál u zrodu SINNERS. Právě SHOCK byl u celé řady úspěchů, jelikož tým po výhře Supreme Masters začal dominovat i na domácí scéně, o čemž svědčí tituly z obou splitů Tipsport COOL ligy, obou splitů Sazka eLEAGUE a následného triumfu na Vodafone Mistrovství ČR. Jak bude Max "SHOCK" Kvapil vzpomínat na loňský rok? 


Jak budeš obecně v budoucnu vzpomínat na rok 2020?

Určitě hodně pozitivně, protože se nám podařilo složit super tým a vyhrávali jsme tady všechno, co jsme mohli. Nemůžu být spokojenější, jediné co mě snad mrzí je, že je pořád doba koronavirová a nemohla být ani žádná CZSK LAN akce, protože se všechno hrálo online.

Po působení v eSubě jsi začátkem roku byl součástí vzniku SINNERS. Proč ses tak rozhodl?

Už na konci sezony jsme se ZEDKEM věděli, že v této sestavě určitě nechceme pokračovat, protože jsme nehráli tak, jak bychom měli i přes velkou snahu. Vstup do SINNERS probíhal asi tak, že nám Cannie napsal, jestli nechceme složit tým, že ho oslovili právě SINNERS a my jsme si řekli, že to zkusíme. Nějaké jiné nabídky jsem ani neměl.

Velice rychle jste se vyprofilovali jako nejlepší tým na domácí scéně a ihned jste vyhráli Supreme Masters. Jaký byl začátek sezóny?

Myslím si, že jsme si už od začátku herně i lidsky dost sedli a to nám ten začátek docela ulehčilo, právě ještě díky vyhranýmu Supreme Masters, který nám dal neskutečný boost. Jediný problém ze začátku byl asi ten, že jsme ještě tolik nevěděli, co od druhého očekávat, jak reaguje na situace a takové věci, jinak jsem jinde problém moc neviděl.

V průběhu roku jste vyhráli na česko-slovenské scéně všechny turnaje, kterých jste se účastnili. Cítil jsi někdy, že vám někdo šplape na paty?

Upřímně jsme věděli že jsme tady nejlepší, ale myslím, že na paty nám určitě šlapala eSuba, proti který jsme to měli hodněkrát těžký. Netuším, co tady ostatním týmum chybí, ale myslím, že největší problém tu je ten, že týmy neumějí dobře reagovat na hru a dělají špatná rozhodnutí.

Úspěchů jste zažili opravdu mnoho. Řadíš některý z nich výše, než ty ostatní?

Vážím si každýho vítězství stejně, ale nejvíc vzpomínám na Supreme Masters, jelikož to byla jediná naše LAN Akce a navíc ve Švýcarsku.

SHOCK v dresu SINNERS
SHOCK v dresu SINNERS
Foto: SINNERS

Jak loňský rok hodnotíš z hlediska individuálních výkonů. Jsi spokojen?

Já jsem takový člověk, že spokojený se svým výkonem nebudu asi nikdy, vždycky je co zlepšovat, minimálně co se týče nějaké individální hry, reagování na situace a tak. Ale určitě si myslím, že jsem se od minulého roku posunul, minimálně co se týče týmové hry.

V novém roce jste se spojili s oskarem a Ketuborem. Jak moc tým zvednou tyto změny?

Místo Cannieho k nám přišel oskar a Ketubor se přidal jako coach. Obě tyhle změny nám určitě pomohly, i když Cannie je fakt super hráč. Už teď si myslím, že to naší hru o něco posunulo jak individuálně, tak týmově a to právě díky nim, ale stále je co zlepšovat.

V nové sezóně už se vám povedlo uhrát druhé místo ve Vulkan Fight Series. Jak hodnotíš tento turnaj?

Tenhle turnaj hodnotím velice kladně, ačkoliv jsme to mohli celé vyhrát, kdybychom neprohráli některé nešťastné situace jako například 5v2, 4v2 a tak dále. Ale to k tomu patří a Gambit určitě předvedli větší zkušenosti. Je ale vidět, že jdeme správnou cestou, když dokážeme porážet dobré týmy a hrát vyrovnanou hru proti 13. nejlepšímu týmu na světě.

Díky za rozhovor. Máš nějaký vzkaz na závěr pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Děkuji též. Díky všem fanouškům, kteří nás podporují i když ne vždy se vyhrává, vážíme si toho. Také děkuji SINNERS že díky nim můžu hrát profesionálně a být součástí tak dobré organizace. Také nezapomeňte sledovat, ať už mě nebo SINNERS na sociálních sítích, kde se vždy dozvíte, co a kdy budeme hrát.


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7.  Česká republika Max "SHOCK" Kvapil
  8.  Česká republika Filip "AJTT" Dolenský
  9.  Česká republika Michal "leckr" Kadlíček
  10.  Česká republika Lukáš "Levi" Bouřa

Hlasovali: Ivan "Dev1" Lazarov,  Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda, Marek "Shadye" Hovanec, Jiří "Bananides" Johanides, Tomáš "Greener" Mikula, Michal "Mishek" Kabele, Tomáš "Storm" Svoboda, Matěj "Straty" Cihlář, Přemysl "huhy" Malina, čtenáři webu playzone.cz.