Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: sT4mZ (#7)

17. 1. 2020 | 14:59 PUBG: Battlegrounds
Po zástupci dvou týmů, které za sebou mají kromě domácí scény i vystoupení v Evropě, tu máme hráče někoho jiného, konkrétně z celku Full Focus Fast Win. Ačkoliv šlo v první řadě o tým kamarádů, kteří si herně i lidsky rozumí, tak se v jeho řadách sešlo několik skvostných střelců. Jedním z nich je i Ondřej 'sT4mZ' Gofroj, který se v nejlepší formě ukázal především na vrcholu sezóny, na MČR.
Ondřej 'sT4mZ' Gofroj
Ondřej 'sT4mZ' Gofroj

S jakými očekáváními jsi vstupoval do roku 2019, vzpomeneš si?

Začátkem roku jsem měl velké očekávání ve full-time hraní PUBG pod organizací Inside Games. Bohužel z jistých důvodů to nevyšlo a vzápětí se celý tým rozpadl. Jelikož to bylo další velké zklamání (po diskvalifikaci z PGI a GLL Season 2), rozhodl jsem se skončit s kompetitivním hraním a složit tým, který nebude mít žádné ambice v Evropě, a tak vzniklo FFFW.

Pokud se PUBG v roce 2020 udrží, určitě do toho dám víc a zúčastním se i zahraničních turnajů.

Vyhovoval ti režim, v jakém jste hráli s kamarádským týmem Full Focus Fast Win?

Naprosto. V týmu jsme si všichni seděli a mohli jsme se věnovat i jiným koníčkům.

Máš ještě ambice na něco více, klidně i do letoška, nebo už velkou kariéru v PUBG nevidíš?

V podstatě celý rok 2019 jsem neměl žádné velké ambice a spokojil jsem se s turnaji na tuzemské scéně. Pokud se PUBG v roce 2020 udrží, určitě do toho dám víc a zúčastním se i zahraničních turnajů.

Ondřej 'sT4mZ' Gofroj

Jak často vás jako jeden z předních týmů bez organizace nějaké oslovovaly? Proč jste žádnou nechtěli?

Nějaké organizace se nám ozvaly, ale vždycky jsme museli odmítnout, protože náš přístup ke hraní byl velmi volný a chtěli jsme, aby to tak zůstalo. Nechtěli jsme podepsat smlouvy a být nuceni hrát hru, kterou už nikdo z nás nechtěl hrotit.

Na PLAYzone Challenge jste si zahráli finále, ale bez úspěchu. Máš rád tento typ offline akcí?

Lanky v PUBG jsou už tak dost výjimečné, ať už je to jakýkoliv typ LAN akce, vždy si ji rád zahraji.

Na MČR se vždycky tvoří nejlepší momenty na domácí scéně.

Když rovnou přeskočíme na MČR, jak jsi to vnímal celkově jako event? Užil sis nejvíce hraní na stage?

MČR jsem si velice užil. Oproti minulému ročníku, kde PUBG bylo vedlejší událostí, se mnoho věcí vylepšilo. Za mě se mi nejvíce líbila změna formátu z BO7 na BO16. Další skvělá změna bylo hraní na stage, kterou jsem si opravdu užil, ale bohužel ne všechny týmy měly tu čest hrát před tak velkým publikem. Ta atmosféra a hype mě tlačil mnohem více k lepším výsledkům.

Do posledních her jste bojovali o titul, který vám bohužel utekl. Byly to nejlepší momenty domácího PUBG vůbec?

Na MČR se vždycky tvoří nejlepší momenty na domácí scéně, celý rok se týmy připravují, aby právě na MČR zahráli co nejlépe a my můžeme být rádi, že jsme toho byli součástí. Titul nám sice utekl o pár bodů, ale také jsme mohli dopadnout mnohem hůř.

Ondřej 'sT4mZ' Gofroj

Vzhledem k tomu, že sis z MČR těsně neodnesl cenu MVP, je pro tebe 7. místo v tomhle žebříčku alespoň menším zadostiučiněním a oceněním tvých kvalit?

Popravdě jsem ani nečekal, že bych se mohl ocitnout v TOP 10, protože je tu tolik skvělých hráčů, kteří ukazují své kvality nejen na tuzemské scéně, ale i v zahraničí. Je to skvělý pocit být mezi nimi.

Popularita PUBG nepůjde nahoru, maximálně se zastaví a přestane klesat.

Co změny v ekosystému podle tebe přinesou PUBG v letošním roce? Půjde popularita opět nahoru?

Těžko říct, změna je to určitě k lepšímu. Všechny týmy se budou muset probojovat do čela, jako tomu bylo dříve. Hráči nebudou vázáni na jednu ligu a budou mít mnohem více možností jak se prosadit. Otázkou je, jestli tahle změna nepřišla pozdě. Podle mě už popularita nepůjde nahoru, maximálně se zastaví a přestane klesat.

Kdybys měl říct, kdo se stane číslem jedna tohoto žebříčku, kdo by to byl a proč právě on?

Myslím si, že číslem jedna se stane Odstřelovač, kvůli jeho performance v PEL Contenders. Na tuzemské scéně je ale podle mě nejlepším hráčem ELWENN.

Full Focus Fast Win

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7.  Česká republika Ondřej 'sT4mZ' Gofroj
  8.  Česká republika Dominik 'Hawki' Gryga
  9.  Česká republika Luboš 'Kejdoran' Mráček
  10.  Česká republika Miloslav 'PiXeL1K' Feik
Štítky: TOP10 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.