Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Tarky (#8)

31. 12. 2019 | 16:50 League of Legends
Na osmém místě letošní ankety TOP 10 CZSK se umístil Jakub "Tarky" Vaňkát, který po jarním splitu v eSubě působil v týmu Galakticos v turecké nejvyšší lize.
Tarky TOP 10 CZSK 2019
Tarky TOP 10 CZSK 2019

Tarky v anketě oproti loňskému roku poskočil o jednu příčku, čemuž výrazně dopomohlo angažmá v turecké nejvyšší soutěži. Na jarní split totiž Tarky tak spokojeně nevzpomíná. I přes jasnou dominanci v základní části totiž jeho eSuba nedokázala ve finále Hitpoint LEGENDs porazit AS Trenčín, z čehož vzniklo jedno z největších překvapení česko-slovenské League of Legends scény. 

I proto Tarky znovu zamířil do zahraničí, konkrétně do tureckých Galakticos, kde strávil celý letní split. Turecká liga patří k hlavním světovým regionům a dá se z ní kvalifikovat i na světový šampionát, takže byla konkurence obrovská. Český support se sice individuálně rozhodně neztratil, ale nakonec jeho tým skončil až na 9. místě se skóre 5:13.

Tarky Galakticos

Ahoj Tarky! Nejprve gratulujeme k osmému místu. Jak ty osobně vnímáš tohle umístění?

Ahoj a děkuju. Jelikož tohle byl jeden z nejhorších roků mojí kariéry, tak s tím plně souhlasím.

Letošní rok jsi začal zpátky na domácí scéně, v eSubě. Proč ses tak rozhodl a jak bys hodnotil tento překvapivě neúspěšný split?

Esuba byla seskupení fakt nešťastných náhod. Původně, když mě oslovili, měli být v týmu dva úplně jiní importi, ale pár dní před podepsáním kontraktu náš midař dostal nabídku od Dark Passage, zbalil si kufry a odjel (směje se). Kvůli tomu domluvený marksman také nepodepsal, protože byli "package" a prakticky jsme na rychlo sehnali záplatu pár dní před startem ligy. 

Řekl bych že náš výkon už od začátku nebyl nic moc. Dostali jsme se sice do finále celkem hladce, ale před LEGENDs jsme nemohli moc trénovat, jelikož dva z nás šrotili na maturitu, pak přišel den D a lepší tým v ten den vyhrál.

Po jarním splitu ses vydal do Turecka. Jak se rodil tenhle přestup a proč ses rozhodl jít právě do Galakticos?

Upřímně, byla to prakticky jediná liga ve které jsem ještě nebyl a chtěl jsem ji okoštovat. Musím říct, že profesionalita ligy je fakt velká. Je to prakticky jako LEC, kde na tebe kouká a fandí každý týden několik stovek lidí ve studiu a tisíce živě na Twitchi. 

Tarky 2019 Galakticos

S týmem jste obsadili bohužel až 9. místo. Jak bys hodnotil vaše výkony v ligové části?

Do Galakticos jsem se hlavně přidal kvůli potenciálu mladých solo lanerů. Jelikož to byl prakticky jejich první kompetitivní split, tak potřebovali čas se adaptovat. Náš kouč navíc mohl přijet až po dvou týdnech ligy, takže to ze začátku drhlo. Postupem času to šlo líp a líp a drželi jsme se u 6. místa, odkud bychom se dostali do play-off. Pak jsme ale prohráli klíčový zápas a organizace se rozhodla nasadit academy marksmana a toplanera, kdyby je chtěli využít do budoucna. Tým kvůli tomu nepodával tak dobré výkony a zakotvili jsme to tak na 9. místě.

Jak vnímáš aktuální situaci okolo Galatasaray?

Galatasaray je smutná záležitost, ale bohužel se to stát může. Nicméně Riot už se do toho vložil a Galatasaray budou jako odstrašující příklad.

Ty s Galakticos pokračuješ i další rok. Byly na stole i jiné nabídky a jaké máte cíle do další sezony? 

Už od samotného začátku mě překvapili majitelé týmu. Tak milé lidi jsem ještě nepotkal a je to jeden z důvodů, proč jsem se s nimi rozhodl pokračovat, i když jsem nabídky jinam měl. Na další split jsme změnili marksmana a nabrali mladého tureckého toplanera, který chvíli hrál za SuperMassive. Myslím si, že máme hodně dobré šance, vylepšili jsme sestavu a navíc si ostatní týmy uvědomily, že nemají peníze na to importovat korejce, takže to bude lehčí

Tarky 2019 TCL

Na závěr, zvládl bys jmenovat hráče, který se do TOP 10 může dostat příští rok? 

Scénu upřímně tolik nesleduju, takže si netroufám tipovat, ale jestli Random přestane být takový mongol, tak by se tam mohl objevit. 

Díky za rozhovor. Za celý PLAYzone redakci ti přeji hodně štěstí do příští sezóny a samozřejmě šťastný Nový rok! Chtěl bys ještě něco vzkázat našim čtenářům, či svým fanouškům? 

Díky za rozhovor a každému, kdo ho čte přeju Šťastný nový rok a nezbořte se moc. Fanouškům chci moc poděkovat za podporu. Ti co mě třeba neznají, budu rád, pokud mě budou sledovat na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7. ???
  8.  Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát
  9.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  10.  Česká republika David "Jejky" Jakubec

Hlasující

  • Komentátoři: Kangae, Roman Dufek, Bronko
  • Trenéři: Nightshare, Zizou, Micro, DON LAFFSON, Kocourek, Speedy
  • Redaktoři: Hippowan
  • Čtenáři webu PLAYzone
Štítky: Tarky, TOP 10 CZSK