Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: ZEDKO (#5)

26. 1. 2019 | 20:26 Counter-Strike 2
Do druhé poloviny se přehoupáváme současným hráčem eSuby, který má stejně jako někteří jeho předchůdci za sebou full-time zkušenost v eXtatus. Jindřich 'ZEDKO' Chyba sice podzimní část loňského roku nestrávil v barvách domácí jedničky, ale i tak ji na turnajích pravidelně trápil, díky čemuž se prostřílel až na páté místo.
Jindřich "ZEDKO" Chyba
Jindřich "ZEDKO" Chyba

Na úvod bych ti chtěl pogratulovat k páté příčce našeho TOP10 žebříčku. Překvapilo tě, že jsi tak vysoko? Co to pro tebe znamená?

Každého ohodnocení si cením. Asi jsem nečekal páté místo, ale myslel jsem si, že se v TOP 10 žebříčku nacházet budu.

Pojďmě pěkně postupně. Jak vzpomínáš na éru eXtatus, kdy jste se podívali na řadu skvělých míst a turnajů? Máš nějaký svůj památný moment?

Samozřejmě na éru eXtatusu budu vzpomínat ve velkém, jak hodně lidí psalo, nikdo nikdy nedokázal to, co my, a to je to výjimečné. Památný moment bude asi celý turnaj v New Yorku.

Nikde se vám však v roce 2018 extra výsledek uhrát nepodařilo. Co bylo v tehdejším složení tou hlavní zábranou, abyste se vyšvihli ještě výše?

Asi to, jak psal queztone – měli jsme dva školáky a to nás docela dost omezovalo.

Co tobě jako hráči přinesla možnost hrát rok na plný úvazek, kdy ses nemusel na nic jiného soustředit? Cítíš zpětně velký progres?

Hrát na plný úvazek mi přineslo spousta zkušeností. A ano cítím velký progres, jelikož se momentálně nacházím po odmlce v eSubě, kde dělám IGL a díky tomu roku jsem toho pochytil hodně od queztona, a tak je to takový můj vzor v IGL teď.

eXtatus & Virtus.pro

Jak vzpomínáš na dobu, kdy se doba v eXtatus chýlila ke konci? Asi pro hráče nic moc pocit, když neví, co bude dál?

Jo, tohle období nebylo dobré, bohužel to skončilo špatně.

V letním kolotoči změn jsi jako jeden ze dvou hráčů odešel i ty. Bylo to vzájemné nebo to jedna ze stran přímo iniciovala, že je potřeba změna?

Dozvěděl jsem se, že kluci chtějí skládat SVK line-up, a tak jsem leavnul ještě předtím, než to bylo oznámeno mně samotnému.

Byly pro tebe zklamáním výsledky s eSubou, jelikož jste nic nevyhráli, nebo na Gunrunners prostě nebyla ani přes veškerou snahu šance?

Nene, výsledky s eSubou byly poměrně dobré, i když jsme nic nevyhráli. Na MČR chyběl kousíček a měli bychom je. Nebyli neporazitelný, stejně jako nikdo nikdy není neporazitelný.

Tobě se i v té době individuálně dařilo a poslední měsíc před rozpadem ses do vrátil k bývalé partě. Proč ses vůbec vrátil a jaká v tu chvíli byla atmosféra v týmu?

Můj přestup byl zcela na mě. Přišel mi offer od GRS, a když sem pomyslel na to, co jsem s klukama povyhrával, tak jsem věřil, že do toho znovu šlápneme a půjdeme do toho. Atmosféra byla pro mě dobrá, do té doby než frozen oznámil invite od NoChance. To kdybych věděl, že přijde, tak offer od GRS ani nepřijmu a rovnou zůstanu v eSubě.

eSuba ZEDKO

Po rozpadu jsi jako jediný zůstal na domácí scéně. Co říkáš na současnou eSubu a jaké jsou její ambice? Zkusíte letos i nějaké zahraniční akce?

Zůstal jsem jako jediný, avšak kluci se ještě na domácí scénu dřív nebo později vrátí. S eSubou toho chceme hrát co nejvíce asi nejvíce si potrpíme na nynější ESEA Advanced. A samozřejmě dle výsledků na online se budeme rozmýšlet, kam do zahraničí vyrazíme.

Jak celkově vnímáš kvalitu domácí scény, ať už hráčů nebo týmů? Máme tu skrtý potenciál na víc, než aktuálně můžeme vidět? V čem to nejvíc drhne?

Hráči tu kvalitní jsou, avšak nejsou sponzoři, aby nechali hráče sedět doma za počítačem a brali peníze. Pak by se postupně talenti ukazovali.

Dokázal bys závěrem jmenovat jednoho hráče, o kom by ses nebál říci, že příští rok vystřelí nahoru a dostane se do TOP10?

Myslím, že zcela jednoznačně budu jmenovat mého spoluhráče SHOCKa. 

Díky moc za rozhovor, Jindro. Chtěl bys na závěr někomu něco vzkázat?

Všem fanouškům děkuju za podporu a budu rád, když mě budete sledovat na mé fanpage.

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5.  Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba
  6.  Česká republika Karel 'fredi' Královec
  7.  Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
  8.  Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
  9.  Česká republika Patrik 'DEV7L' Stuchlík
  10.  Česká republika Hubert 'CaNNiE' Ludwig

HLASUJÍCÍ

  • Analytici a trenéři: KETUBOR, d0di, blade
  • PLAYzone redakce: huhy, MrKenny, Man1
  • Čtenáři webu PLAYzone skrze hlasování
Štítky: ZEDKO, TOP10 2018
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.