Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: ZEDKO (#5)

8. 1. 2020 | 19:10 Counter-Strike 2
The eLiVe na sedmém místě byl prvním obhájcem své příčky z předchozího žebříčku, o dvě příčky výše máme druhého takového hráče. Opět po roce se jím stává Jindřich 'ZEDKO' Chyba, který se stal nejlepším hráčem působícím na domácí scéně. Rok 2020 pro něj ale ještě důležitější, v týmu Sinners se totiž vrátí k hraní na plný úvazek.
Jindřich 'ZEDKO' Chyba
Jindřich 'ZEDKO' Chyba

Další rok a další páté místo. Máš z toho spíše radost, nebo tě mrzí, že jsi neohrozil silnou čtveřici výše?

Jsem rád za každé ocenění. Páté místo beru jako úspěch, protože pravděpodobně před emnou jsou už jen hráči, kteří střílí v zahraničí. 

Tenhle byl rok jeden z mých nejstabilnějších, podával jsem výkony, se kterými jsem byl spokojen.

Tys to měl chvílemi jak houpačce, ale stále ses mohl opřít o své individuální dovednosti. V čem tkví tvé kouzlo, jak třeba trénuješ?

Já bych dokázal říct, že tenhle byl rok jeden z mých nejstabilnějších, podával jsem výkony, se kterými jsem byl spokojen. Samozřejmě najde se zápas, kdy mi to nevyšlo dle mých představ. Jako velké plus beru to, že CS:GO hraji už opravdu dlouho, a věřím, že se o nějakou mou získanou zkušenost mohu opřít, to asi bude jedna z mých předností. Trénuji individuálně podle času nějakým deathmatchem a střílením botů. Teď jsme full-time a tréninku, jak individuálního či týmového, bude o dost více.

eSuba na MČR 2018

Začátkem léta jste ale dali dohromady s eSubou opravdu zajímavý kádr. Viděl jsi v tehdejší sestavě tak velký potenciál?

V tehdejší sestavě jsem viděl minimálně TOP 1 tým na české scéně, avšak se tak nestalo. Důvody asi nechci rozebírat veřejně, avšak na kluky mám jen dobré vzpomínky a všem přeji, ať se jim nadále daří!

Jaká pro tebe byla změna si najednou zahrát pod zcela novým in-game leaderem, který byl leckr, a který dokázal zaujmout nyní i v zahraničí?

Těšil jsem se na to, po roce callování jsem měl opět volnou ruku a mohl se soustředit čistě na svojí hru. Myslím, že Míša je pracovitý člověk a full-time si zaslouží. Když se chytne a bude to brát vážně, což věřím, že bude, tak může mít dost velkou budoucnost. Samozřejmě to Míšovi přeji a tímto ho zdravím.

V tehdejší sestavě jsem viděl minimálně TOP 1 tým na české scéně.

V čem pramenila vaše největší síla, že jste dokázali během podzimu vyhrát dva velké turnaje a online se ukazovat i v zahraničí?

Dokázali jsme se opřít o naše silné individuální schopnosti. To bude asi ten hlavní důvod.

eSuba na PLAYzone Challenge

Ačkoliv ty už dva tituly máš, tak na MČR to eSubě jako organizaci opět uteklo. Kde to nejvíce zaskřípalo na tomhle daném turnaji?

Nejvíce bych asi zdůraznil náš sedmidenní bootcamp před samotným MČR. Snažili jsme se do toho dát opravdu vše, hrát co nejvíc a připravit se na maximum. Na nás se to bohužel projevilo opačně, nevím jestli to bylo přehraností nebo čím, ale můžeme si za to sami.

Jak hodnotíš rok 2019 na CS:GO z pohledu toho, že tu nebyla jasná jednička a všechno bylo otevřené? Jak moc to podle tebe scéně prospělo či neprospělo?

Rok 2019 byl opravdu zajímavý, každý turnaj neměl předem určeného vítěze a každý mohl vyhrát. Myslím, že to prospělo všem a hodně trénovali, protože vyhrát MČR a každý turnaj bylo pro každého reálné.

Rok 2019 byl opravdu zajímavý, každý turnaj neměl předem určeného vítěze a každý mohl vyhrát.

Ty ses rozhodl podepsat v Sinners, novém týmu z Liberce. Co pro tebe tato šance znamená? Můžeš něco málo přiblížit, co to vám jako hráčům přinese?

Téměř po dvou letech jsem opět full-time. Když si vzpomenu co jsme dokázali v eXtatus, tak to jsou jen krásné vzpomínky. Myslím, že s plnohodnotnou sestavou, kterou brzy oznámíme, dokážeme čarovat. Věřím, že každému to přinese spoustu motivace, být těmi nejlepšími v nejlepších podmínkách.

eSuba na FORTUNA COOL lize

Jak bereš vaši současnou sestavu, kterou leckdo nazývá supertýmem? Jak velký máte potenciál na Evropu, váš jednoznačný cíl? A co představa o pátém hráči?

Supertýmem? To uvidí čas, jestli to opravdu takto bude. Myslím, že bez debat máme tým, který může konkurovat dosti týmům v Evropě, avšak co bude, to přinese budoucnost. A pátý hráč? Už máme zcela jasno, brzy se dozvíte!

Myslím, že bez debat máme tým, který může konkurovat dosti týmům v Evropě.

Co říkáš na to, že takřka každý z bývalé eSuby reálně může hrát v nové sezóně na full-time? Každý konec je novým začátkem, nebo je to spíše shoda náhod?

Nejsem si jistý, jestli úplně každý hráč z eSuby, ale přeji to každému, ať se naše scéna ukazuje co nejvíce ve světě!

Jindřich 'ZEDKO' Chyba
Štítky: TOP10 2019, ZEDKO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.