Přejít k hlavnímu obsahu

Trenér Fnatic vyhozen kvůli pedofilní poznámce k sedmileté dívce

1. 5. 2020 | 22:24 League of Legends
Znovu se nám vyrojilo velké drama na League of Legends scéně, a to rovnou v jednom z nejoblíbenějších evropských týmů. Vedení Fnatic totiž vyhodilo svého strategického kouče Veigar v2, který se v minulosti projevoval extrémně toxickými výlevy a dopustil se také pedofilní narážky směrem k sedmileté hráčce.
Veigar v2
Veigar v2

Vše začalo spolu s tweetem od PornstarZileana, který zveřejnil důkaz o tom, že Veigar v2 v minulosti prováděl DDOS útoky. Poté se strhla celá řada komentářů se screeny jeho toxických komentářů a zpráv. Marius "Veigar v2" Aune byl zkrátka odhalen a začalo se toho objevovat čím dál více. Největším problémem byly sexuálně podnětné poznámky směrem k sedmileté dívce o které se podělila se světem její starší sestra. Ta zároveň strategického trenéra Fnatic obvinila z toho, že měl být na Discord kanále, kde lidé sdíleli obscéní fotky dětí. 

Tato obvinění nezůstaly bez povšimnutí a vedení Fnatic se rozhodl jednat. Tým se proti tomuto chování rychle vymezil a s okamžitou platností Veigara propustil ze svých služeb. Nutné je také zmínit, že Veigar se těchto prohřešků dopustil v letech 2017 a 2018, kdy ve Fnatic ještě nepůsobil. Ve své kariéře zatím norský stratég působil v severských týmech Nordic Championship a ve španělském týmu Movistar Riders. Fnatic byl jeho prvním týmem na nejvyšší úrovni.

Úryvek vyjádření Veigar v2 k celé situaci

V letech 2017 a 2018 mi bylo 16 let a dostal jsem se do nechutné skupiny lidí. Řekl jsem v té době obrovské množství věcí, za které se dnes stydím a nemůžu uvěřit, že jsem tehdy opravdu takový byl. Chci se moc omluvit @Deestinyer za to, co jsem napsal o její sestře. Dnes se na to koukám úplně jinak, ale co se stalo, stalo se. Nyní za to ponésu následky...
Štítky: fnatic