Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG SuomiLiiga: Entropiq a Cucurru postupují do Finska

18. 2. 2020 | 20:55 PUBG: Battlegrounds
Národní finská PUBG liga není pouze pro seveřany, přihlásit se mohl naprosto každý. Takto několik místenek urvaly i české týmy, které se ve velké míře dostali až do nejvíce pokročilých kol celé kvalifikace a mnohé si díky tomu v následujících dnech zahrají o tisíce euro.
LanTrek 2018
LanTrek 2018

UPDATE #2: Celá online liga je u konce a dva česko-slovenské týmy si díky svým výkonům zahrají na offline akci LanTrek. Cesta tam sice trvá 24 hodin autem, ale věříme, že se v Tampere ukáží koncem února v dobrém světle jak zkušení Entropiq, tak i méně známí Cucurru. Oproti tomu Inside Games zřejmě až přespříliš oslavovali svůj postup na evropské finále PGS Berlin, že jim v této konkurenci postup utekl sice o jedno místo, ale o dost bodů.

Konečné pořadí PUBG SuomiLiigy (CGS):

  • 6. místo:  Česká republika Entropiq (86 bodů)
  • 9. místo:  Česká republika Cucurru (57 bodů)
  • 13. místo:  Česká republika Inside Games (37 bodů)

UPDATE #1: První hrací den finále je u konce. Hodně dobře do něj vstoupili Inside Games, postupně se ale propadli až na 13. místo. Entropiq a Cucurru jsou pak se stejným počtem bodů na 7. a 8. místě, náskok na jistý postup však ani zdaleka nemají. Úterní druhá polovina zápasů bude opravdu tuhou řežbou pro všechny. Tedy kromě polských ELGIGANTEN, kteří navázali na své výkony z dalších kvalifikací a suverénně lobby dominují.

    Rozdělení odměn ve finále PUBG SuomiLiiga:

    • 1. místo: 2 500 Euro + postup na LanTrek do Finska
    • 2. místo: 1 500 Euro + postup na LanTrek do Finska
    • 3. místo: 1 000 Euro + postup na LanTrek do Finska
    • 4. až 12. místo: postup na LanTrek do Finska (28.-29. února)
    PUBG SuomiLiiga

    Kvalifikace do finále PUBG SuomiLiigy se skládala ze čtyř kol, z nichž první dvě byly spíše rozehřívací. Do tuhého začalo jít ve třetím kole, kde CZC.eSuba, EXORS Gaming i Cucurru propadli do spodního pavouka poslední záchrany. V tom horním se sice udrželi Entropiq a Inside Games, první jmenovaný však možnosti postoupit do hlavní části turnaje využít nedokázal a ten druhý se účasti musel kvůli kolizi způsobené přesunem jiné prestižní kvalifikace vzdát. Celá pětice se tak v neděli potkala v jednom lobby, kde bylo potřeba se umístit v TOP 8.

    Sestavy CZ/SK týmů ve 4. kole PUBG SuomiLiigy:

    • Entropiq: Double, Hawki, Kejdoran, RedgieBeardo
    • Inside Games: PiXeL1K, Odstrelovac, FreeKill, Zampeek
    • Cucurru: lukin_kru, unkw_lemonade, cr4sh, Piskot
    • CZC.eSuba: vakk, spajKK, oKKo, Washout
    • EXORS Gaming: Nibs, Hazy, Duff, Kl1MS0N

    Zejména Inside Games čekal nároční den, protože na ně čekaly dvě dlouhé BO6 série ve dvou různých turnajích, navíc v těch nejdůležitějších a stresově náročných fázích. Po pomalejším startu ve třech hráčích se ale PiXeL1K a spol. chytili a vše zakončili výhrou s 10 killy. To pro ně znamenalo třetí místo, ještě lépe se však umístili úřadující mistři ČR z Entropiq. Tři výhry a neuvěřitelných 50 killů znamenalo zcela suverénně ovládnutí této lobby. Na šestém místě se pak k postupu propracoval méně známý tým Cucurru. Mezi osmičku se naopak bohužel nedokázali vklínit CZC.eSuba ani EXORS Gaming. Oběma k postupu scházelo méně než 10 bodů.

    Detailní výsledky závěrečné lobby spodního pavouka najdete zde. Finská PUBG liga takto skrze dvě možné cesty poznala finálovou šestnáctku, která si 17. a 18. února zahraje o parádních 5 tisíc euro. Kromě toho ale bude ve hře i dvanáct postupových slotů na offline akci Lantrek 2020, která nabídne další finanční odměny v hodnotě 10 tisíc euro. Karty mají české týmy rozehrány opravdu dobře, tak doufáme, že se jich do Finska podívá koncem února ze zbylého tria co nejvíce. Na složení online finále celé kvalifikace se můžete podívat na obrázku.

    PLAYzone Challenge 2020
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.