Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch spolupracuje s univerzitou ve Velké Británii na esport oboru

12. 4. 2021 | 07:00 Twitch.tv
Bude se jednat historicky o první obor ve Velké Británii, který je zaměřený na esport. Jelikož dostat se do esportu je velmi těžké, univerzita v Chichesteru chce pomoci začínajícím hráčům se prosadit. Je však důležité si uvědomit, že vstoupit na pole esportu znamená víc, než být dobrý ve videohrách. Chybí totiž pozice trenérů, analytiků, apod. K jejich výkonu vám "pouze" skill ve hře nepostačí.
Univerzita v Chichesteru, obor esport.
Univerzita v Chichesteru, obor esport.
Zdroj: Google

Univerzita v Chichesteru má obor zaměřený na esport již od roku 2019. Od tohoto roku však v jeho rámci oficiálně začala spolupracovat se společností Twitch. Studenti, kteří se přihlásí na tento obor, tedy v budoucnu budou moci získat stipendium právě od Twitche. Twitch partnerství s takovými školami, které esport podporují, je obrovským úspěchem. K celé situaci se vyjádřil ředitel studentských a vzdělávacích programů Mark Candella:

"Jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s Univerzitou v Chichesteru při zajišťování relevantního a poutavého vzdělávání v rozvíjejících se digitálních mediích prostřednictvím her a esportů. Velmi se těšíme na služby, které poskytneme jejich fakultám, pedagogům a studentům."

V oboru se však nepodstoupíte jen školení o streamování. Tento tříletý program bude vyučovat také o fyzických a psychologických dopadech esportů. Jeho součástí bude studium stravování, koučování a strategií pro budoucí trenéry esportových týmů. Esport bezpochyby potřebuje více lidí, kteří těmto věcem budou rozumět do hloubky. Je to cesta k celkovému zlepšení esportu. Michael Holley, ředitel kreativních digitálních technologií v Chichesteru, je za takovou zkušenost velmi rád a dovolil si ke změnám říct pár slov:

Twitch je světovým lídrem v oblasti vysílacích platforem napříč herními a esportovými odvětvími a má skutečnou vášeň pro zdokonalování digitálních dovedností ve vzdělávacích a komunitních podmínkách. Tento vztah mezi platformou a studenty bude zajisté přínosem pro studenty této univerzity.

Na celý program, propojení Twitche a univerzity v Chichesteru, dohlíží Rams Singh, mistr Evropy v esportu, který byl kdysi známý pro jeho závodění v Trackmanii, Quake nebo profesionálním střílení v Battlefieldu. To znamená, že si studenti nebudou moci stěžovat na profesionalitu, o kterou bude v oboru velký zájem, protože je jasné, že většina studentů půjde na obor hlavně kvůli tomu, že v oboru budou chtít pochytit co nejvíce znalostí.

Kromě výše uvedených bodů budou v oboru zahrnuty také základní dovednosti, mezi které patří například mluvení na veřejnosti, jak spravovat svoji značku a umožnění přístupu k hernímu průmyslu po celém světě. Absolventi se tedy naučí důležité poznatky o udržení své budoucí kariéry a také to, jak ji od začátku vybudovat. Obor bude zahrnovat i studium o etice a morálce. Twitch doufá, že díky výuce bude méně lidí předčasně ukončovat kariéru v tomto oboru.