Přejít k hlavnímu obsahu

Týmy na The International: Ninjas in Pyjamas

27. 7. 2019 | 09:00 Dota 2
Dnešní článek je věnovaný osmému týmu DPC žebříčku, a to Ninjas in Pyjamas.
Logo NiP
Logo NiP

Sestava

 Dánsko Marcus "Ace" Hoelgaard
 Německo Adrian "Fata" Trinks
 Izrael Neta "33" Shapira
 Makedonie Martin "Saksa" Sazdov
 Spojené státy americké Peter "ppd" Dager

NiP jsou známí především svou CS:GO sekcí, v minulém roce však obnovili i Dota 2 sekci. Letos zažije organizace na The International svou premiéru.

Ninjas in Pyjamas

Jejich sezóna začala výborně. Po úspěšné kvalifikaci na Kuala Lumpur Major se jim zadařilo i v samotném turnaji a skončili čtvrtí. Stejnou pozici vybojovali i na nadcházejícím Minoru, což je pro tým těchto kvalit téměř potupné. Do Stockholmu se zvládli kvalifikovat, ovšem konečný výsledek v turnaji za moc nestál, 9.-12. místo rozhodně není to, čím by se chtěli chlubit. Na závěrečné dva Majory se nezvládli dostat přes regionální kvalifikace kvůli silné konkurenci od týmů Secret, Liquid, Alliance a OG. Díky vítězstvím na obou Minorech se Majorů zúčastnili. Paříž jim přinesla 5.-6. příčku a 900 DPC bodů, díky kterým se kvalifikovali na TI. 9.-12. místo v Moskvě je už tolik netrápilo, protože hlavní cíl sezóny měli splněný.

Výsledky Ninjas in Pyjamas v DPC sezóně 2018/19

Pod vedením kapitána "ppd", jež už The International vyhrál v roce 2015 s Evil Geniueses budou NiP velkou hrozbou pro týmy ze spodní poloviny DPC žebříčku. Ovšem pro favority turnaje by neměl být problém je porazit. Pokud se umístí mezi nejlepšími osmi týmy, bude to pro ně úspěch.