Přejít k hlavnímu obsahu

Týmy na The International: OG

28. 7. 2019 | 19:27 Dota 2
Druhou polovinu seriálu odstartuje článek o obhájcích titulu OG.
Logo OG
Logo OG

Sestava

 Austrálie Anatham "Ana" Pham
 Finsko Topias "Topson" Taavitsainen
 Francie Sébastien "Ceb" Debs
 Finsko Jesse "Jerax" Vainikka
 Dánsko Johan "Notail" Sundstein

OG jsou známí již od roku 2015, kdy přijali tým Monkey Business, který založil Notail společně se svým nejlepším přítelem Talem "Fly" Aizikem. Po dvou úspěšných sezónách, čtyřech vyhraných Valve Majorech a dvou neúspěšných TI se rozhodli Fly a s4 opustit OG a přidat se k Evil Geniuses. Před TI8 to s OG vypadalo bledě, ale přes jejich mizerné papírové předpoklady dokázali zvítězit a zmocnit se Aegisu.

OG

Od úřadujících mistrů světa bychom rozhodně čekali víc. Na první tři Majory sezóny se vůbec nedostali, a tak se kvalifikovali alespoň na dva Minory. Ani na těch však nezazářili. 7.-8. místo na obou Minorech je pro mistry světa obrovská potupa. Naštěstí pro ně se jim podařilo kvalifikovat na pařížský Major, kde předvedli po dlouhé době slušnou Dotu. Díky 5.-6. místu se velice vzdálili regionální kvalifikaci, hrozba tam však stále byla. Přímou kvalifikaci na The International si zajistili 7.-8. místem na závěrečném moskevském Majoru, kde se jim podařilo hned v prvním kole Lower Bracketu vyřadit EG a hned v dalším kole Secret.

Výsledky OG v DPC sezóně 2018/19

Jakožto obhájci titulu budou mít před sebou OG nelehký úkol, a to získat Aegis znovu pod obrovským tlakem. Podle jejich výsledků v celé sezóně se dá soudit, že v konkurenci týmů jako Secret, Liquid, Vici Gaming nebo Evil Geniuses mají malou šanci na úspěch. Naděje však umírá poslední.