Přejít k hlavnímu obsahu

Umíte si představit graficky vylepšený VALORANT obohacený o RTX?

14. 4. 2021 | 08:00 VALORANT
Všichni fanoušci pravděpodobně preferují VALORANT takový, jaký je – přinejmenším alespoň po grafické stránce. Co kdyby ale jednou obdržel výraznou grafickou proměnu doplněnou o ray-tracing? Takového dne se pravděpodobně nikdy nedočkáme, jeden šikovný vývojář nám ale dal unikátní možnost nahlédnout, jak by vše mohlo vypadat.
VALORANT RTX
VALORANT RTX
Zdroj: YouTube/ThinDino

Přestože zrovna VALORANT není jedna z her náročných na grafiku, většina fanoušků si jeho unikátní vzhled zamilovala. Napadlo vás ale někdy, jak by oblíbená střílečka od Riot Games vypadala s pomocí ray-tracingu (RTX)? Takový nápad se může zdát bláznivý, avšak díky jednomu zapálenému vývojáři se opravdu můžeme podívat, jak by vše vypadalo, kdyby se tento scénář stal skutečností.

Zpočátku je nutné podotknout, že se jedná pouze o fanouškovský projekt. Riot Games nikdy ani přinejmenším nenaznačili, že bychom někdy v budoucnu opravdu mohli obdržet podporu pro tuto technologii. Vývojář Thin Dino se na vlastní pěst pustil do zajímavého projektu a VALORANT přetvořil do nové podoby s Ultra HD grafikou a spuštěným ray-tracingem. Vše bylo vytvořeno v Unreal Engine 4 a pouze za účelem pobavení.

Ve videu můžeme sledovat celý zajímavý koncept a opravdu dechberoucí podívanou, v budoucnu se však ani zdaleka ničemu podobnému pravděpodobně ani nepřiblížíme. VALORANT je prvotně kompetitivním titulem a efekty ray-tracingu by mohly negativně ovlivnit výkon, ale navíc také zvýhodnit schopnosti některých agentů. I když ve videu z pohledu Jett neuvidíme žádnou fyziku a jako jediný model agenta posloužila Sage, stále si můžeme vychutnat parádní show.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: RTX, ray-tracing