Přejít k hlavnímu obsahu

Universe a Esport STUBA postupují do 2. Tipsport COOL ligy, Winfinity překvapivě zklamali

12. 3. 2021 | 14:30 Counter-Strike 2
Čtvrteční večer 11. března byl ve znamení poslední šance na postup do deváté sezóny ekosystému Tipsport COOL lig. Druha liga totiž nabízela dva uvolněné sloty, o které proběhl kvalifikační turnaj.
2. Tipsport COOL liga
2. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Hlavní podmínkou pro účast v závěrečné kvalifikaci bylo zastřešení všech účastníků v libovolné organizaci, i přesto se však přihlásilo krásných 28 týmů. Mezi nimi nechybělo ani několik postupujících do HAL3000 MČR Tour, kteří tak patřili mezi favority i v tomhle turnaji. Horní pavouk nabídl ve třetím kole souboj dvou vítězů kvalifikací do zmíněné Tour, kde Winfinity porazili NecroRaisers 16:9. Do prvního semifinále však nepostoupila sestava eSuba Youngsters, jež podlehla týmu Esport STUBA. Sestava studentů Slovenské technické univerzity v Bratislavě se však nezalekla ani Winfinity, a i když její hráči v součtu nastříleli o 28 killů méně, tak dokázali překvapit a zvítězit 16:14. Tato prohra nejvíce musí mrzet frediho, jemuž nestačilo ani fenomenální skóre 39:20.

    Zápas o postup
    Zápas o postup
    Zdroj: Esport STUBA vs. Winfinity

    Ve spodní části pavouka se hned v úvodním kole rozloučili GLORE či ANDROMEDA, velkou jízdu však rozjel tým Universe. Tradiční organizace před touto kvalifikací naverbovala Prozyum, tedy jednoho z vítězů kvalifikací na HAL3000 MČR Tour. Premiéra pod křídly Universe sestavě vyšla skvěle a po řadě přesvědčivých výher se Universe vracejí do 2. Tipsport COOL ligy. V souboji o postup si UNI poradili hladce 16:4 s ostře sledovaným týmem Moops, jemuž k postupu nedopomohli ani hráči jako Fraged a daxen. Právě sestava v čele s rpg se vloni během Tipsport COOL ligy rozpadla a o její slot se ve čtvrtek bojovalo, je tedy hezkým paradoxem, že se do ligy vrací organizace poté, co její nová sestava v přímém souboji přemohla pětici jejího bývalého kapitána.

    Zápas o postup
    Zápas o postup
    Zdroj: Universe vs. Team Moops

    Závěrečnou informací o složení druhé ligy je fakt, že organizace Sazka.BRUTE se ze svých dvou sekcí, které měly v lize slot, rozhodla ponechat ten akademie. Hlavní sekci BRUTE tedy v deváté sezóně neuvidíme.

    Finální složení 2. Tipsport COOL ligy:

    Tipsport COOL liga
    Tipsport COOL liga
    Zdroj: grafika PLAYzone
    Štítky: COOL CSGO liga
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.