Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Future Sports Festival se vrací v září, nabídne 350 000 €

14. 8. 2019 | 11:02 Counter-Strike 2 Fortnite
Se svým druhým ročníkem se vrací na scénu V4 Future Sports Festival, turnaj, který dá příležitost ukázat srovnání týmů z Visegradské čtyřky proti nejlepším celkům světa.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival

Letošní ročník V4 Future Sports Festivalu se opět uskuteční v překrásném hlavním městě Maďarska, Budapešti, kde se na konci září sjedou nejlepší týmy z Polska, Maďarska, Česka a Slovenska. Organizátoři z Association of One Million People for Hungarian Esports ve spolupráci s ESL slibují špičkovou produkci spojenou s prize poolem 350 000 €.

V4 Future Sports Festival Arena

21. a 22. září se bude bojovat ve hrách CS:GO a Fortnite, přičemž, stejně jako v prvním ročníku, bude hlavní roli hrát Counter-Strike, který si z prize poolu ukousne rovnou 300 000 eur. Formát zůstane podobný loňskému roku. Na samotném offline finále se představí celkem osm celků - tři z nich budou tvořit nejlepší celky z regionálních kvalifikací, čtvrtý kvalifikovaný celek pak vzejde z celoevropské Wild Card kvalifikace. Tyto čtyři kvalifikované celky však nebude čekat nic snadného, v cestě jim budou stát 4 špičkové Tier 1 týmy.

Kvalifikace začínají již v sobotu 17. srpna, kdy se uskuteční první regionální otevřená kvalifikace, o týden později, 24. srpna, na ni naváže kvalifikace s číslem 2. Z obou kvalifikací postoupí tři celky na regionální finále, kde se týmy utkají o jedno místo na samotném V4 FSF. Pokud však tým nedosáhne na postup, má šanci získat své místo na turnaji 7. září v evropské Wild Card kvalifikaci.

V4 FSF Prize pool

Informace o Fortnite turnaji by měly být představeny brzy. Bylo však již oznámeno, že o 30 000 € se utkají jak nejlepší dua, které projdou skrz kvalifikaci, tak pozvaní influenceři. První kvalifikace se uskuteční 24. srpna.

V4 Future Sports Festival nabídne také bohatý doprovodný program, v němž budou hrát hlavní roli turnaje ve hrách FIFA, NBA 2K20, Tekken 7 a Gran Turismo. Den před samotným vypuknutím turnaje proběhne také konference ze světa esportu, kde vystoupí například zástupci esport asociací jednotlivých zemí.

Více informací o V4 Future Sports Festivalu oznámí organizátoři v nejbližších týdnech, proto nezapomeňte sledovat webové stránky turnaje a Facebook událost, kde se již brzy dozvíte vše důležité.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.