Přejít k hlavnímu obsahu

Valdaboy po Samsung Podzimní Sklizni: Mám radost, že se mi daří, 2. místo ale za úspěch neberu

23. 9. 2020 | 18:28 Hearthstone
S odměnou ze Samsung Podzimní Sklizně neodešel jenom nejnovější postupující na MČR Pardub, ale i stříbrný medailista Valentin "Valdaboy" Ivanov. Jak se po turnaji cítí? A bere druhé místo jako úspěch? To a mnohem více najdete v našem rozhovoru
Valdaboy
Valdaboy

Ahoj, Valdo, tak ze Sklizně nakonec bereš druhé místo. Je to pro tebe úspěch?

Na Sklizni jsem prohrál pouze jednu sérii, tudíž jsem rád, že jsem potvrdil formu. Je to ale pro mě každopádně neúspěch, jelikož jsem se chtěl na MČR kvalifikovat už o víkendu. 

Konkurence byla vysoká, ve finále tě porazil Pardub. Co podle tebe vězí za tvou prohrou?

Po tom, co jsem v první hře porazil Pardubovo DH, jsem byl v sérii extrémně favored. Bohužel pro mě jsem prohrál mirror Warriorů na Stickyfingera a za Huntera na Pardubem potáhnutou Armor Smith z Battle Rage do jedné karty. Taktéž jsem mohl vyhrát na Companiona s chargem, případně na lepší karty z topdecku. 

I tak sis ale z turnaje odnesl alespoň finanční odměnu, co s ní uděláš?

Finanční odměna mi zatím zvýší zůstatek peněz na účtu.

Pro tebe tohle ale nebyl jediný nedávný úspěch, v létě jsi totiž bral i zlato z Czech HS Masters, v poslední době se ti prostě daří. Trénuješ teď víc?

Mým cílem je vždy vyhrát turnaj, ale co je pro mě opravdu důležité, je podávat konzistentní výsledky. Mám tudíž radost z toho, že se mi daří a tréninku se věnuji důkladně jako vždy. 

A jak tedy tvá obecná HS příprava vypadá?

Hraji ladder na dvou serverech, účastním se NightCupů. Snažím se o to, abych měl nahrané všechny silné balíčky na metě a poté z nich vytvářím lineupy. Příprava záleží na tom, v jakém formátu je daný turnaj zorganizován. Taktéž se vždy ptám na názor velmistra Jarly a pár dalších hráčů. 
 

Valdaboy

A co ta předturnajová, třeba přímo teď před Sklizní, jak probíhá ta? Pomohlo ti s ní nějak tvé nové angažmá v Enterprise?

Balíčky na aktuální metě mám nahrané snad všechny kvůli přípravě na MT Montreal. Na Sklizeň jsem vzal verze balíčků, se kterými se mi hrálo nejlépe. Nové angažmá mou přípravu nezměnilo. 

A jak jsi vybíral své decklisty?

Vzal jsem listy, se kterými se mi nejvíce dařilo na ladderu. Nakonec jsem resubmitnul druida, jelikož se mi dost dařilo s novým Survival Guardian Druidem. 

Když už jsme u těch balíčků, změnil bys teď svou volbu?

Rozhodně bych balíčky neměnil, já a m1lan jsme měli nejlepší lineupy na tento turnaj. 

Co vůbec říkáš na současnou metu?

Současná meta je dost vyrovnaná a snad v každé hře je spousta created by věcí. Osobně si myslím, že takováhle situace odměňuje lepší hráče. 

Na závěr ještě jeden dotaz ke zbytku sezóny – je teď tvůj hlavní cíl kvalifikovat se na MČR?

Mým hlavním cílem na cz/sk scéně je určitě vyhrát titul mistra ČR. 

Tak díky za rozhovor, nějaký vzkaz na závěr?

Děkuji za otázky, rád bych pozdravil všechny své fanoušky a poděkoval jim za podporu. 

miluju videohry a hlavně ligu legend