Přejít k hlavnímu obsahu

Valorant se za duben pyšní ohromnou sledovaností

11. 5. 2020 | 16:27 VALORANT
Je to pouze měsíc zpátky, co FPS titul Valorant z dílny Riot Games zahájil uzavřenou betu. I přesto, jak krátký časový úsek to je, hra už sbírá skvělé ohlasy a hlavně neuvěřitelnou sledovanost, což značí dobrý základ pro kvalitní esport scénu.
valorant
valorant

Dokonalý debut hry Valorant je nepopíratelný. Dost tomu pomohla i současná situace, ve které je miliony hráčů po celém světe doma, díky čemuž mají čas právě na hraní či sledování živých vysílání, kde každý mohl získat svůj klíč do closed bety. Valorant se díky tomuto faktu pěknou chvíli držel na prvním místě žebříčku nejsledovanějších her na platformě Twitch, za celý duben se může pyšnit 344 miliony sledovaných hodin.

Esport scéna ve Valorantu je nepochybně teprve ve svých začátcích, už teď to ale vypadá dost slibně. Obzvlášť v Severní Americe všechny turnaje sklízí slušný ohlas, a to i přesto, že jich bylo méně jak v Evropě. Celkově zhlédnutých hodin na turnajích je 7,08 milionu, přičemž 4,51 milionu pochází právě ze Severní Ameriky, zbylých 2,57 milionu hodin patří Evropě. Stručný a výstižný graf sdílel Twitter profil Esports Charts.

Valorant

Mnoho celosvětově známých organizací, jako jsou T1, Gen.G, Cloud9 nebo Sentinels, už skládá týmy z profesionálních hráčů, kteří na Valorant přešli z jiných her. Zatím nejúspěšnějším eventem byl turnaj 100 Thieves Invitational, kterého se zúčastnilo mnoho známých streamerů a hráčů. I díky tomu stream v jednu chvíli sledovalo přibližně 443 tisíc diváků a průměr za celý event byl úctyhodných 400 tisíc sledujících.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.