Přejít k hlavnímu obsahu

Ve hře se objevila chyba, která vám zaručí výhru!

31. 3. 2020 | 22:44 Fortnite
Hra Fortnite je jedna z největších online Battle Royale her, co se týče popularity a objemu dat. A tak se nelze divit, že jednou za čas vývojáři nemají svůj den a do takové hry se dostane pár chyb, které mohou ovlivnit celkovou mechaniku. Na dva takové problémy upozornil na svém kanále LazarBeam.
Fortnite
Fortnite

Ve Fortnite se objevily dva bugy, které vám skoro v každém zápase zaručí výhru. Populární australský streamer Lazarbeam na toto nedávno upozornil ve svém videu, ve kterém předvádí, jak lze těchto chybiček využít a můžou tedy zničit skvělý herní zážitek pro všech sto hráčů. Dnes však video uložil do soukromých a k situaci se zatím nevyjádřil na žádné sociální síti. Nikdo netuší, jestli ho Epic Games donutili video smazat, nebo se v něm probudilo svědomí a nechtěl takto zničit hru. Jak už je ale zvykem, nápadu se chytila spousta kontroverzních youtuberů a clickbait mánie mohla začít.

Helikoptéra

První bug je velice jednoduchý, pokud je proveden správně. Stačí k němu jen pár věcí: krabice, která se nachází doslova všude, a harpuna. Když se hráč v krabici skrčí a zamíří s harpunou, stane se neviditelným pro ostatní. Bug funguje při použití kterékoliv jiné zbraně, ale jen harpuna je schopná zmizet s vámi. Tato chybička v kódu je spíše užitečná na začátku hry, kdy se všichni snaží nashromáždit co nejvíce lootu a vy můžete nepřítele zpoza rohu překvapit rychlou ranou z harpuny a následnou eliminací. Pokud ale nechcete riskovat ban za podvádění, doporučujeme pokusit se zabít nepřítele férově pro obě strany.

Druhý bug je trošičku těžší na realizaci. Zaprvé ho nelze provést v solech, takže musíte být dva až čtyři. Stačí k němu jen vrtulník a Grappler a pomůže vám se vyhnout všem hráčům na mapě jednoduše tak, že prorazí bariéru, která helikoptéře brání v dalším stoupání. Vrtulník se normálně zastaví na 280 metrech, což stále dovoluje hráčům na zemi váš dopravní prostředek vidět a sestřelit. Když ale budete neustále střílet z Grappleru na řidiče, helikoptéra "prorazí" hraniční bariéru a vy se tak můžete vznášet dál, jak je jen libo.

LazarBeam a jeho spoluhráči se dokázali dostat až do výšky neuvěřitelných 1200 metrů! Pak ale narazili na bariéru celé mapy a dostali se do spirály. Hráči v poslední spirále neměli nejmenší tušení, kde jsou. Kdyby však zůstali o něco níže, měli by zaručenou výhru. Lazar si patrně uvědomoval následky, které by toto kontroverzní video mohlo způsobit. Fanoušci hry nyní můžou očekávat, že se Epic Games rozhodnou věci figurující v této kauze dát do vaultu a vrátit je do hry až po vyřešení všech problému. Nyní nezbývá než čekat, k jakým krokům se vývojáři hry uchýlí.

Štítky: Fortnite update