Přejít k hlavnímu obsahu

Vedení hráčské asociace se ujmou Xyp9x a EliGe

23. 1. 2020 | 08:44 Counter-Strike 2
Hráčská asociace CSPPA představuje své nové vedení, jejím předsedou se stává Andreas "Xyp9x" Højsleth. Spolu s tímto oznámením vyšly ven také zprávy o domluvě asociace s DreamHackem a ESL týkající se ESL Pro Tour.
ESL, DreamHack, CSPPA
ESL, DreamHack, CSPPA

ESL, DreamHack a CSPPA (Asociace profesionálních hráčů Counter-Strike) dnes podepsali rámcovou dohodu, která v rámci esportu nemá obdoby. Domluva podobná těm známým z klasických sportů se týká ESL Pro Tour, a pokryje tak všechny turnaje do ní spadající. Účast Asociace zajistí hráčům příjemné podmínky pro hraní na offline eventech, které na nich bude sama kontrolovat. CSPPA bude mít navíc také možnost promluvit do kalendáře akcí, a zajistit tedy hráčům třeba letní a zimní přestávky.

Xyp9x

Tato přelomová domluva, jež posouvá esport o něco blíže ke klasickým sportům, následuje zprávu o představení vedení Asociace. Toho se z pozice předsedy ujme Andreas "Xyp9x" Højsleth, známý hráč nyní střílející za Astralis, jemuž bude jakožto místopředseda druhou ruku dělat Jonathan "EliGE" Jablonowski. Vytvořením oficiálního vedení, ve kterém se mimo této dvojice nachází ještě šest dalších hráčů, i představením své dohody s největšími organizátory dávají hráči jasně najevo, že jejich Asociace tu nebude jen na okrasu. To dokazuje i to, že její CEO Mads Øland, do nynějška pracující jen na poloviční úvazek, se svých povinností ujme naplno, kvůli čemuž dokonce opustí svoji pozici v Asociaci dánských fotbalových hráčů.

Štítky: CSPPA
miluju videohry a hlavně ligu legend