Přejít k hlavnímu obsahu

Velkou posilu hlásí také FC Viktoria Plzeň, přichází Cristy

15. 1. 2021 | 00:05 EA SPORTS FC 24
Novou tvář v posledních dnech představila SK Slavia Praha, AC Sparta Praha a k nim se nyní přidává i FC Viktoria Plzeň. Pro svou novou posilu se však vydali za hranice, konkrétně na Slovensko.
Cristy
Cristy

Plzeňská Viktorie se dlouhodobě může spolehnout především na Lukáše 'T9Laky' Poura, který dlouhodobě patří mezi nejužší domácí špičku a celé scéně jeden čas zcela dominoval. T9Laky byl také hlavním strůjcem titulu v první sezóně Datart e:LIGY, kde triumfoval spolu s Pavlem 'Pikej' Kailem, který v FCVP Esport působí dodnes. Poslední dobou šel ale hodně nahoru a minimálně dvojkou Viktorie se stal Michal 'DRMi10' Drastich, který svou vzrůstající formu potvrdil postupem do finále podzimní sezóny 1. FIFA COOL ligy. Ten se však s FCVP rozloučil a přestoupil do Slavie, kde se může stát tahounem. Klub z východu republiky si však rychle našel náhradu.

Zatímco pro druhou sezónu e:LIGY si na cestě za obhajobou pozvánku do semifinálového kola zřejmě vyslouží Štěpán 'Emphaty' Kruťa, tak Plzeň si ze Slovenska přivedla náhradu za DRMiho. Řady jednoho z nejúspěšnějších českých klubů posledních let rozšíří nejlepší slovenský hráč Timotej 'Cristy' Starinský, který dosud hrál za DV Esports pod křídly fotbalisty Denise Vavra. Reprezentovat se mu však jednorázově podařilo i jeho milovaný klub MŠK Žilina, díky čemuž si splnil dětský sen. Nyní je však Cristy připraven na nové výzvy.

Jako TOP 100 hráč globálního žebříčku minulé FIFY bude do plzeňského klubu určitě vítaným přírůstkem. Jeho angažování nezmařilo ani to, že se mu bohužel před týdnem nepodařilo se udržet v elitní divizi naší FIFA COOL ligy. Ačkoliv se tak na jaře ukáže "pouze" ve druhé lize, tak nyní bude mít o speciální motivaci postaráno. Jistojistě totiž ve 2. FIFA COOL lize bude patřit mezi nejlepší hráče a jistě bude útočit na návrat mezi špičku.

FCVP Cristy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.