Přejít k hlavnímu obsahu

Vikingekrig Esports přesouvá academy tým do základu a míří na Hitpoint Masters

23. 1. 2020 | 16:13 League of Legends
Třetí oficiálně potvrzenou organizací v letošních Hitpoint Masters je Vikingekrig Esports, která do boje vyrukuje se svým bývalým academy týmem, z nějž se logicky stává základní sestava.
Vikingekrig Hitpoint Masters
Vikingekrig Hitpoint Masters

Přestože tým na papíře bude patřit spíše mezi outsidery soutěže, v otevřené kvalifikaci zvládl porazit třeba tým okolo Dalijese a cizinecké botlane (eSuba<Inae) a v uzavřené kvalifikaci přehrál dvakrát ve dvou BO3 sériích tým NecroRaisers. Za ten nastoupila řada zkušených hráčů i se zkušenostmi z nejvyšší ligy, jako Haklberry, Kyoshi a Skyp.

Sestava Vikingekrig Esports pro rok 2020:

 Slovensko Viktor "Emperor" Liptai (Top)
 Česká republika Zdeněk "Hardy" Galčík (Jungle)
 Česká republika Břetislav "Bossey" Kocur (Mid)
 Česká republika Jakub "Koudys" Koudela (AD Carry)
 Česká republika Jan "Žaki" Žák (Support)

 Česká republika Radek "DON LAFFSON" Mikušovský (Trenér)

Nejzkušenějším současným hráčem na soupisce vikingů je Jakub "Koudys" Koudela, který dříve působil pod přezdívkou Alucard i v eSubě. Pro všechny ostatní půjde ale o první velké zkušenosti na nejvyšší úrovni. Postup do Hitpoint Masters si jak se patří užili zejména jungler Hardy a support Žaki, kteří působili v academy týmu Vikingekrig od května 2019 a spolu obsadili třeba 3. místo na PLAYzone Challenge. Midař Bossey si spolu s Emperorem i Koudysem krátce zahráli pod hlavičkou týmu Frows, odkud odešel i trenér týmu, Radek "DON LAFFSON" Mikušovský. Společně tým absolvoval také podzimní Ostrava Championship, kde po prohře proti Dreadovu mixu skončili s bronzem na krku. 

Žaki VIkingekrig

Z posunu, kterého tým dosáhl je nadšen trenér DON LAFFSON:

„Jsem rád, že se nám podařilo ukázat všem, že na to máme, za což si kluků velmi vážím. Vím že celý tým dal do přípravy maximum a za poslední měsíce jsme se ohromně posunuli. Pro všechny to bude velká zkouška, ale kluci jsou připraveni ukázat, že mezi tyhle týmy patří a rozhodně nedají nikomu nic zadarmo. Moc se těšíme, až konečně změříme síly s nejlepšími týmy na naší scéně.”

Vyjádřil se také support týmu, Žaki:

„Na Masters se dost těším, protože to je úplně nová zkušenost. Když jsme postoupili, byl to pro mě strašně zvláštní pocit, ale jsem strašně rád, že jsme to zvládli. Těď chceme ukázat, že mezi špičku patříme a nějaké ty výhry bychom ukořistit mohli. Týmy nás moc nebudou znát a mohli by nás podcenit”

Jarní split Hitpoint Masters odstartuje už tuto neděli a krom Vikingekrig se v lize jistě objeví také CZC.eSuba a Brute.GG. Další názvy a přesné složení týmů by měly být oznámeny co nevidět. Nová sezóna ale pro ligu znamená také nový formát. Kromě toho, že se letos účastní celkem 8 týmů, každý s každým bude hrát dva BO1 zápasy a celkem se tak můžeme těšit na 7 hracích týdnů.