Přejít k hlavnímu obsahu

Vizicsacsi po splněném snu končí kompetitivní kariéru, Humanoidův tým si za něj musí hledat náhradu

15. 11. 2019 | 18:25 League of Legends
Tamás "Vizicsacsi" Kiss si letos splnil sen. Po dlouhých pěti letech se mu konečně podařilo postoupit na světový šampionát, ale Maďar očividně ctí pravidlo, že v nejlepším se má přestat. Jeden z nejlepších evropských toplanerů se totiž chystá ukončit aktivní hráčskou kariéru.
Výchozí obrázek
Vizicsacsi

Vizicsacsi byl tři roky ikonou týmu Unicorns of Love, se kterým do nejvyšší evropské ligy postoupil. S UOL obsadil i dvě druhá místa v tehdejší EU LCS a navíc se vždy dokázal probojovat do play-off. I když se kolem něj měnila řada hráčů, Vizicsacsi dlouho zůstával jednorožcům věrný, až do loňské sezony, kdy přestoupil do FC Schalke 04 Esports.

První split dopadl pro nový hvězdný tým katastrofálně, ale z osmého místa na jaře se Schalke zvládlo dostat až do letního finále, kde Csacsi získal třetí stříbrnou medaili v kariéře. Na Worlds se mu podařilo kvalifikovat až letos se Splyce, když po boku Humanoida dvakrát postoupil do play-off a uspěl v regionální kvalifikaci o třetí evropský spot na světovém šampionátu. Tam, jak víme, Splyce obsadili 5. - 8. místo poté, co je ve čtvrtfinále porazila korejská jednička SK Telecom T1.

„Sezóna se blíží ke konci a já vám musím něco oznámit. Poté, co skončí moje smlouva se Splyce, pověsím profesionální hraní na hřebík. Moje filozofie je, dávat vždycky do toho, co dělám, maximum. Už ale nemám ten drive a motivaci pokračovat, a proto jsem se rozhodl začít novou kapitolu. Za posledních pět let jsem zažil skvělé momenty a jsem za ně nesmírně vděčný. Děkuji za veškerou podporu!” sdělil fanouškům Vizicsacsi na svém Twitteru

Štítky: Splyce, LEC