Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq porážejí Eclot Gaming 2:0 a o český titul vyzvou podruhé na turnaji SINNERS

21. 11. 2020 | 22:20 Counter-Strike 2
Ve druhém semifinále Vodafone MČR v CS:GO se proti sobě postavili vítěz skupiny A v podobě Eclot Gaming a tým Entropiq, který vybojoval postup až ve 2 hodiny v noci. Veto druhému jmenovanému vyhovovalo a precizní týmovou prací se nová česká organizace dostává blízko již druhému českému titulu. Pokud tedy na druhý pokus udolají SINNERS!
Eclot Gaming vs. Entropiq
Eclot Gaming vs. Entropiq

Opakovanou písničkou byl map pick Dust 2, který si počtvrté v řadě zvolili Entropiq. Na svoji mapu vstoupili vyhranými pistolkami i dvěma následnými "povinnými" koly. První bod pro Eclot Gaming vystřílel noobiq, který brzkým nákupem AWP otvrdil, že ECLOT mírně pozměnili svůj přístup k Dustu 2, jak poznamenal Striker ve studiu. Hlavní hvězdou vítěze skupiny A byl ale moriiSko, velký objev poslední doby. Tento hráč dopomohl ke dvěma retakům, aby posléze sám vyhrál 1v3 clutch. Entropiq však dominovali ve chvíli, když se jim podařilo otevřít kolo a soupeře dobře odchytávali při rotacích. Díky správnému čtení hry dovedli první stranu k výhře 9:6.

Dotáhnout ale svůj pick k výhře bylo potřeba za obranu, proti čemuž se Eclot Gaming obořili hned v pistolkách, když midem prošli na samotného HONESe na B. Ten si ale hned v kole následujícím došel pro odplatu, když pozdní útok na B vystřílel třemi krásnými střelami z Deaglu. ECLOT se dařilo procházet především na A, a to nejčastěji přes schody, kdy to následně bylo hodně o retake situacích, kde se Entropiq uměli dobře seskupovat, zatímco capseN držel long. Eclot Gaming ale bojovali, seč jim síly stačily, ale spolehnout se pouze na dohrávky kol nejde. Entropiq už jen čekali na chyby a vše zakončil čtyřmi killy s AWP parádně střílející capseN.

Druhou mapou bylo Inferno a Eclot Gaming nechtěli nechat nic náhodě, tak jako MoriiSko hned v pistolkách přejel na Béčku hned čtyři hráče. Ve druhém kole ale naběhli do stacku soupeře a daxen po zvládnuté 1v1 situaci srovnal. Entropiq zvládli i tři další kola, než je překvapivě překvapivě přejel Tec-9 vláček. Dva hráče ECLOT během Inferna bohužel zlobil internet, což bylo vidět hlavně na ZEDc, a dočkali jsme se i dlouhé pauzy. Třetí bod získali ECLOT na A site, když Fizarezi clutchnul 1v1, ačkoliv to kolo mělo skončit jednoznačněji. CapseNovi se však nadále dařilo otevírat kola a Eclot Gaming už dokázali závěrem první strany pouze snížit na 5:10.

Entropiq se na celém turnaji prezentují rychlými prvními koly, což se potvrdilo i tentokrát, když jako klokani naskákali na soupeře a neztratili jediného hráče. Rychlé útoky zafungovaly ještě ve dvou dalších kolech, než nešikovně narazili do crossfire silných Deaglů. Eclot Gaming nebyli v tempu a nepomáhalo jim ani to, že se v jedné chvíli spoluhráči omylem i zabili. Poslední pokus znamenal spolehnutí na AWP, se kterým K1-FiDa předvedl i wallbang, ale topfraggerem celé mapy byl noobiq. Rozdíl se však stáhnout na méně než tři body nepodařilo. Entropiq se po několika neúspěšných pokusech vrátili opět k rychlému náběhu, který jim na Áčku klapl.

Čtvrtý den je tímto za námi a před námi zbývá už jen ta nejpříjemnější povinnost – rozdat cenné kovy. Nedělní program odstartuje v 13:30, kdy po úvodní pre-show vyzvou Eclot Gaming podruhé v turnaji CZC.eSubu. Vrcholem devátého ročníku Vodafone MČR v CS:GO ale bude souboj o titul, který odstartuje okolo 18. hodiny. 

Eclot Gaming vs. Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.