Přejít k hlavnímu obsahu

Vodafone MČR mobile: Preview turnaje

9. 11. 2018 | 09:33 Hearthstone
Již dnes v deset hodin začíná turnaj v Hearthstone. Kdo si podle nás odnese titul mistra ČR?
MČR mobile
MČR mobile

Již zítra vypukne klání o titul mistra ČR v Hearthstone a my jsme si pro vás spolu s naším analytikem Štěpánem "ecoo" Machem připravili podrobný rozbor celého turnaje. Kdo je line-upově favorite v prvním kole? A jak budou do turnaje zasahovat zkušenosti a obecně skill?

Skupina A:

Benko vs. Vanik

Line-upově to vypadá vlastně vyrovnaně, i když lehká výhoda je na straně Benka. Větší rozdíly by pak mohla způsobit prakticky jen ban fáze, jinak ale bude zápas především o in-game skillu. Ani zde nezískává žádný hráč velkou výhodu, na Vanikově straně ale bezpochyby stojí zkušenosti, kterých má oproti Benkovi opravdu požehnaně. I tak ale na vítěze tipujeme právě jediného Slováka na startu.

Krajda vs. Matty

I když decklisty této dvojice vypadají na první pohled naprosto rozdílně, jejich síla je zhruba vyrovnaná. Co je ale podstatné, Krajdovy balíčky jsou  o dost více konzistentní. Pokud Krajdu nezasáhne tréma (což zase není tak nepravděpodobné, Matty svého soupeře zkušenostmi výrazně převyšuje), dále by to měl dotáhnout právě on.

A kdo z Áčka tedy podle nás postoupí do play-off? Vyvinou-li se úvodní zápasy tak, jak předpokládáme, hry už začnou výrazně ovlivňovat i line-upy. Právě díky lepším decklistům by měl ze zápasu vítězů postoupit Benko, z druhého místa to pak vidíme na Vanika. Samozřejmě je to ale Hearthstone a stát se tedy může vlastně cokoliv.

Skupina B:

Jarla vs. JaMMeX

V prvním zápasu druhé skupiny se utkají dva velmi vyrovnané line-upy, výhodu by tedy díky větším zkušenostem měl mít Jarla. Ale jestli tomu tak opravdu bude, jisté není, reprezentant Nordavind není úplně fit a JaMMeX by tedy podle nás mohl klidně vyhrát. 

PoweR vs. Pokrovac

Ani zde nedávají decklisty hráčům moc velkou výhodu, zvládne-li ale Pokrovac ban fázi, měl by mít šance na své straně. Do zápasu o postup se tedy podle nás dostane právě hráč eSuby.

A kdo tedy postoupí do další fáze? Pokrovac by neměl zklamat ani v druhém zápase, cesta do play-off bez prohry by tedy měla čekat na něj. V souboji o druhé místo v play-off by potom podle nás měl bojovat opět JaMMeX s Jarlou a jak jsme již říkali, mezi nimi to je opravdu vyrovnané. 

Stage

Skupina C:

Scruffy vs. Naruto

Scruffy zde má jasnou line-upovou výhodu, Naruto to bude mít proti obhájci mistrovského titulu opravdu těžké. Zkušenosti mluví také pro eSubáka, do spodní části skupiny by se tedy měl stěhovat Naruto

Vlčák vs. Valdaboy

V druhém zápase skupiny C bychom měli vidět relativně vyrovnanou bitvu, pro Vlčáka ale mluví výsledky v této sezóně. V zápase o postup by se tedy podle nás měl se Scruffym utkat právě on.

Jestli se vše vyvine, jak předpokládáme, bez prohry by si místo v play-off měl zajistit obhájce titulu. V druhém zápasu by se pak měli opět utkat Vlčák a Valdaboy a i nyní věříme hráči Dark Tigers.

Skupina D:

Pardub vs. Faeli

Line-upově je to v tomto zápase prakticky naprosto 50/50, nelze ale opomenout to, že Faeli je skillově snad nejsilnějším účastníkem celého šampionátu. Vyhrát by měl podle nás tedy právě on.

Heki vs. Findan

Findan je zde favorit jak line-upově, tak lehce i obecně. Heki rozhodně není špatný hráč, reprezentant eSuby by zde měl ale zvítězit. 

A kdo to tedy dotáhne do play-off? V souboji o postup by se podle nás měli střetnout Heki a Faeli, postoupit by se pak mělo podařit právě hráči Inaequalis. 

CzechCloud a Horaczio

A v play-off? Line-upově je favoritem Findan a když uvážíme, že jeho skill a zkušenosti malé rozhodně nejsou, pohár by měl nad hlavu zvedat právě on. Jak jsme již ale říkali, je to Hearthstone a stát se může cokoliv. Komu věříte vy?

Turnaj začíná již v deset hodin, na streamu i v hale se na vás budou těšit ti nejlepší domácí komentátoři a samozřejmě také ti nejlepší hráči. Tak se nezapomeňte přijít podívat! 

Patička
Štítky: Vodafone, MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend