Přejít k hlavnímu obsahu

xQc tvrdí, že většina streamerů je placena za charitativní streamy, rozjíždí tak zuřivou diskuzi

2. 7. 2020 | 18:07 Twitch.tv
Nedávno xQc na svém streamu prohlásil, že za většinou charitativních streamů stojí placená příležitost pro daného tvůrce obsahu. Na Twitteru se tak rozjela rozsáhlá diskuze plná nesouhlasů, kde se xQc dostal také do potyčky s Jessicou Blevins, ženou a manažerkou Ninji.
xQc
xQc

Oblíbený streamer a bývalý profesionální hráč Overwatche, xQc, nedávno při svém vysílání na Twitchi prohlásil, že streameři dostávají zaplaceno za to, aby podpořili charitu při svém vysílání. Celou věc navíc podal tím stylem, že je to přeci dobře známý fakt, což vyvolalo negativní reakce na sociálních médiích, které zastávaly naprosto opačný názor.

Svůj nesouhlas vyjádřili i další vlivní streameři známí právě pro svou pomoc charitám, aby tak veřejnosti vyjasnili celou situaci. Patří sem i DrLupo, který vybral obrovskou sumu peněz pro dětskou výzkumnou nemocnici St. Jude. Ve svém tweetu vysvětluje, že nikdy nebyl placen za to, aby pro nemocnici pomohl vybrat tyto peníze. Sám xQc dodává, že celá diskuze se trochu vymkla kontrole a malé procento charit takového formátu dle jeho zkušeností neprovádí zmiňované praktiky.

Zpátky se nedržela ani Jessica Blevins, Ninjova žena a manažerka, která ve svém tweetu osočuje xQc ze šíření nesmyslných zpráv a dodává, že nikdy neslyšela o žádném streamerovi, který by dostával zaplaceno za vybírání peněz pro dobrou věc. Narozdíl od odpovědi pro DrLupo, zde si už xQc nenechal nic líbit a v reakci na původní tweet vypálil zpět a rozjel tak vášnivou diskuzi, kde se oba aktéři víceméně na toto konto pouze uráží.

Zatímco většina streamerů, kteří reagovali na původní klip, se snažila očistit jméno a negovat prvotní tvrzení, do diskuze se připojuje i League of Legends streamer IWillDominate, který tvrdí, že některé charity za propagaci pravděpodobně platí, avšak on sám s žádnou takovou nikdy nespolupracoval. Aby xQc ospravedlnil a vysvětlil svůj původní výrok, později dodává, že má s tímto fenoménem osobní zkušenosti a že většina charit, které ho oslovily, mu právě nabízela spolupráci jakožto placenou příležitost.

Štítky: xQc, DrLupo