Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část ESEA lig se blíží ke konci. Kdo z domácích týmů vybojuje play-off?

18. 3. 2021 | 14:45 Counter-Strike 2
36. sezóna nejrozšířenějších mezinárodních soutěží ESEA se pomalu blíží do závěru svých základních částí. Ve všech divizích od Advanced do Open máme své zástupce, tak si pojďme před závěrečnými zápasy přiblížit, kdo má jaké šance na play-off.
ESEA League
ESEA League
Zdroj: grafika ESEA

ESEA Advanced

ESEA Advanced je pro domácí týmy maximem od dob eXtatus, minimálně SINNERS Esports by to ale rádi změnili. Minule se s odřenýma ušima do play-off dostali, a i tentokrát se bude rozhodovat v závěrečných zápasech. Česká jednička má skóre 9:5 a pro jistý postup do play-off potřebuje dvakrát vyhrát. Teoretickou šanci by SINNERS dávala i jediná výhra, kde by se však museli spoléhat na ostatní výsledky. Na aktuálním 28. místě se nachází Sampi.Tipsport, která má po 14 zápasech nerozhodnou bilanci. Pokud chtějí Sampi pomýšlet na vyřazovací část, musejí bezpodmínečně dvakrát vyhrát a ještě se spoléhat na ostatní. Posledním našim zástupcem ve druhé nejvyšší lize jsou Sazka.BRUTE, kteří mají starosti zcela opačné. Před posledními dvěma zápasy mají BRUTE skóre 4:10 a pro záchranu potřebují dvakrát vyhrát, protože až skóre 6:10 znamená splněný cíl, tedy nesestup.

ESEA Season 36: Advanced
ESEA Season 36: Advanced
Zdroj: Zápasovník

ESEA Main

Divize s označením Main je pro naše zástupce zatím opravdu úspěšná. Do play-off o 32 týmech už si zajistili postup ENTERPRISE esports, kteří se skórem 13-2 jsou dokonce na pomyslných stupních vítězů, stejně jako eSuba, jež se nachází na 15. příčce. Blízko bojům o postup do vyšší ligy mají také Entropiq, kteří ale před posledním zápasem základní části ještě stoprocentní jistotu play-off nemají. V nižších patrech této soutěže se nacházejí ještě Dark Tigers a DEFEATERS, ti už ale myšlenky nad vyřazovací částí museli ponechat stranou.

ESEA Intermediate

Pomalu se dostáváme do míst, kde se snaží uspět především mixy nebo novější týmy. Nejlepší aktuální umístění má sestava confidexe (s naturalem či crezem), která je se skórem 11-5 na 24. pozici. Hned o osm příček níže najdeme ANDROMEDU s bilancí o jednu výhru horší, která se musí modlit, ať už ji nikdo neodsune. Čtvrtou desítku pořadí uzavírá tým 1dayHeroes, který už ale na play-off o 32 týmech šanci nemá. Dohrávku má za sebou také akademie organizace Gunrunners.AOC, která se se skórem 6-10 nachází až ve druhé stovce pořadí.

ESEA Open

Základní část nejmasovější soutěže nejvíce vyšla sestavě ECLOT, která ligu začala ještě jako Alza a zakončila ji se skórem 13-3 na 18. místě. Vysoko v tabulce, neboli v šesté desítce pořadí, se nachází tým BloodyDevils, který má skóre o výhru horší než ECLOT. Z dalších týmů stojí za zmínku MF-eSports na 86. příčce, Universe uzavírají první stovku a Online Vision Gaming či akademie Sampi.Tipsport jsou až ve třetí stovce pořadí základní části.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.