Přejít k hlavnímu obsahu

Závěr letošní MČR sezóny se blíží, co přinese?

25. 9. 2020 | 19:01 Hearthstone
Last Call turnaj hned na úplném začátku listopadu či samotné Samsung MČR v mobilních hrách 2020 o necelé dva týdny později –⁠ tak přesně to uzavře letošní Hearthstone sezónu na domácí scéně.
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Samsung MČR v mobilních hrách 2020

Listopad, který již tradičně na domácí scéně znamená vrchol esportové sezóny, se nezadržitelně blíží a i ve světě Hearthstone se tak, zvlášť s ohledem na současnou epidemiologickou situace, objevují dotazy, jak to letos se závěrem sezóny bude. A právě na tyto otázky naleznete odpovědi zde v článku!

Závěr kvalifikační části

Tím chronologický prvním bude samozřejmě vyvrcholení kvalifikace. U ní se nejprve podíváme na to, co už se odehrát stihlo –⁠ za námi jsou (nepočítáme-li spoustu turnajových sérií) dvě Sklizně a Midseason turnaj, a my tak už známe čtyři postupující. Těmi jsou Matty, Jarla a Faeli a také Pardub, který si své místo stihl zajistit o  minulém víkendu na Samsung Podzimní Sklizni.

O podobě startovní listiny samotného MČR je tak jasno z jedné čtvrtiny, jak se ale určí ten zbytek? Právě zde přichází to asi nejpodstatnější pro většinu čtenářů a to mimo jiné i proto, že do této části kvalifikační sezóny stále můžete promluvit! Ještě předtím, než se budeme věnovat samotným mechanismům rozhodujícím o postupujících, je totiž nutné zmínit, že v současnosti stále probíhá Samsung MČR turnajová série, v níž je stále ve hře dost bodů na to, abyste se kvalifikovat zvládli i vy! Body lze mimo ní navíc získat i na zářijovém in-game ladderu.

Samsung MČR mobile 2020

K čemu vám ty body ale budou, ptáte se? No, to už se dostáváme k tomu, jak se bude na MČR postupovat –⁠ jako první jsou zde čtyři přímé pozvánky, které si odnesou čtyři úplně nejúspěšnější sběrači bodů z celé sezóny. Dalších dvacet v pořadí, mezi které se opravdu stále můžete probojovat i vy, pak bude o zbylých o osm míst bojovat na Last Call turnaji.

Ten se odehraje 1. a 2. listopadu, za což může to, že Blizzard se rozhodl přesunout termín letos poslední zastávky Masters Tour, s níž s ohledem na hráče tento turnaj rozhodně křížit nechceme. Jinak se ale vše odehraje dle původních plánů, o zbylých osm postupových míst se tak na úvod bude bojovat ve čtyřech pětičlenných skupinách hraných formátem každý s každým.

Přímo z těch si místo na mobilním mistrovství zajistí ti, co je ovládnou, smutnit pak ale ještě nemusí ani hráči na druhém a třetím místě. Právě jim se pak totiž bude věnovat program druhého dne, který s ohledem na pracující a studující kartičkáře odstartuje až v odpoledních hodinách. Tato část zase nabídne souboj ve dvou GSL skupinách, jejichž podoba bude určována tak, aby na sebe nenarazili stejní hráči jako v neděli, a jasno už po ní bude i o zbývající čtveřici postupujících.

Aktuální bodování k 23. září:

Samsung MČR v mobilních hrách 2020

Samsung MČR v mobilních hrách

Je tedy čas podívat se na to, co na ně i jejich dvanáct kolegů bude čekat. Samotné Samsung MČR v mobilních hrách, jímž vyvrcholí celá domácí Hearthstone sezóna 2020, se odehraje mezi 13. a 15. listopadem a bohužel se bude muset vzhledem k aktuální situaci ohledně COVID-19 hrát bez diváků. Pro nás je ale to, abyste si celou akci vy fanoušci i samotní účastníci užili na 100 %, to nejzásadnější, a tak jsme přišli s náhradním plánem, který, věříme, klasickou podobu akce nahradí v maximální možné míře.

Co se tedy bude dít? Jako první se na vše podívejme z pohledu hráče. Na ty bude čekat souboj z prostor našeho studia, kde samozřejmě budeme i my jako organizátoři, a tak věříme, že atmosféru offline akce si i navzdory ne úplně přívětivé situaci užijí dosyta. Vy jako diváci zase budete moci vše sledovat na našem streamu, jenž bude tvořen rovněž přímo ve studiu, a i vy si tak, doufáme, vše opravdu užijete.

Pro to, aby hráči měli zážitek co nejpodobnější minulým ročníkům, bude ve studiu navíc připravená dokonce i stage, více ale zkrátka v současnosti udělat nejde. My ale věříme, že pro hráče i fanoušky bude MČR i v této provizorní podobě stále skvělou akcí. Myslíme, že aktuálně jsou tyto informace dostačující, na bližší info o systému turnaje si tak ještě budete muset chvíli počkat. Jestli se ale bojíte, že by vám něco mohlo uniknout, není nic jednoduššího než hlídat náš Facebook a Instagram!

Samsung MČR mobile 2020
Štítky: Samsung, MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend