Přejít k hlavnímu obsahu

ZEDKO: MČR bylo nejkvalitnějším CS:GO turnajem, co tu kdy byl

26. 11. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
SINNERS Esports svoji premiérovou účast na Vodafone MČR v počítačových hrách hned proměnili v první titul. Čtyři hráči mistrovské sestavy se radovali poprvé v kariéře, Jindřich 'ZEDKO' Chyba naopak pověsil na krk zlatou medaili již potřetí. My vám právě s ním nyní přinášíme závěrečný rozhovor z vrcholu CS:GO sezóny u nás.
ZEDKO
ZEDKO

Ty jsi získal svůj už třetí titul mistra ČR. Ceníš si ho nejvíce?

Cením si stejně každého titulu. Být mistr České republiky je super.

Jako jediný ze SINNERS jsi už titul měl, viděl jsi na ostatních, že ho tak strašně moc chtějí?

Myslím, že to bylo určitě znát. Věděli jsme, že si to za celou sezónu zasloužíme a byli bychom hodně zklamaní, kdybychom titul nevyhráli.

Souhlasíš s tvrzením, že šlo herně o nejkvalitnější CS:GO turnaj, co tu kdy byl?

Určitě souhlasím. V minulosti to bylo jen o pár týmech, na letošním MČR bylo potřeba počítat s každým soupeřem, každý má vysoké kvality.

Pojďme ale postupně. Ve skupině jste se už hodně zapotili, čím ten pomalejší start?

Upřímně nevím. Naše starty jsou vždy zrádné a pomalé, když ale chytneme začátek, tak jsme neporazitelní a dobře to víme. 

V semifinále jste dokonce dvakrát vysoce prohrávali, jak se zrodily ty dva comebacky?

Na první mapě to je přesně to, co jsem psal výše, naše začátky jsou zrádné. Na první mapě jsme prohrávali 7:0, i když tam bylo občas pár kol, které jsme buď aimfainuli nebo nastala miskomunikace, ale jakmile jsme dali první bod, věděli jsme, že už jdeme vyhrát. Druhá mapa byla o dost těžší, nemohli jsme se chytit za T stranu, kde eSuba hrála fakt dobře. Naše CT strana je silná, jak už zmiňoval několikrát beastik v rozhovorech. Ukázali jsme, že tak opravdu je a potvrdili silnou psychiku.

Jsou právě mentální síla a schopnost adaptace během mapy vašimi zbraněmi, které vás odlišují?

Mentálně jsme na tom opravdu výborně a nikdy nevypouštíme zápas, i kdybychom prohrávali 15:0.

Koho bys mimo Entropiq z MČR vyzdvihl, že předvedl vysokou kvalitu a ukázal velký potenciál?

Myslím, že ECLOT zahráli určitě perfektně. Oni byli ti, kteří si medaili na tomto MČR určitě zasloužili.

Ve finále jste vedli 2:0, ale co ten Dust 2? Začalo vám prostě a jednoduše všechno vycházet?

Upřímně? Dust2 moc nahraný nemáme, ale když se rozjede NEOFRAG, my všichni společně s ním a neprohráváme důležitá kola, tak už je to poměrně lehké. Řekl bych, že k comebacku vedlo určitě i trošku štěstíčka.

Čím vám dělali Entropiq největší problémy? Nebo bys řekl, že jste si je dělali spíše vy sami?

Inferno proti Entropiq jsme si pohlídali, tam nám potíže moc nedělali. Dust2 super comeback, ale Entropiq zahráli určitě lépe Mirage než my. Neuměli jsme se tam adaptovat na jejich hru, což se málokdy stává. Nuke už byla jen otázka času, kdy to ukončíme. Nemyslím si, že by byli na Nuke lepší než my.

Individuálně vám to padalo všem, ale množí se názory, že nebýt NEOFRAGa, tak turnaj nevyhrajete...

Určitě je NEOFRAG stroj a všichni to víme, ale není to jen jeho práce. My všichni děláme pro tým, co je potřeba. Když si vzpomenu na éru eXtatusu, tak by se dalo taky spekulovat, že nebýt frozena, tak nejsme nikdy tam a tam. Je potřeba si uvědomit, že tým není o jednom hráči.

Jak jsou odlišní SINNERS s tebou jako in-game leaderem a teď s beastikem? V čem jste dnes lepší?

Můj IGL styl byl spíše na CZSK týmy, takový běhačky pospolu a čistě na refragy, i když to vyšlo i proti complexity. (smích) Ale beastik se toho chopil jak borec, baví ho to a jde vidět, že je super inteligentní hráč. Nutí nás k pomalé hře, která je do Evropy více než výborná.

MČR merch
Štítky: MČR, ZEDKO, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.