Přejít k hlavnímu obsahu

Zemětřesení v BRUTE? Sampi získávají kouče d0diho

23. 3. 2020 | 21:37 Counter-Strike 2
Vypukne bouřka na scéně ještě před startem velkých domácích soutěží? Uzávěrky se blíží a věci se dávají do pohybu. Dva týmy totiž reagují na zklamání z uzavřené kvalifikace Tipsport COOL ligy. Zatímco BRUTE o svého trenéra přicházejí, tak Sampi tohoto důležitého člena týmu získávají.
SANk1 + d0di
SANk1 + d0di

Jako blesk z čistého nebe oznámil Jozef 'd0di' Kiss svůj přesun do týmu Sampi, čímž se konkurenční celek BRUTE ocitá bez kouče. Jeden z nových domácích full-time týmů zřejmě není v ideálním rozpoložení poté, co se rozhodl přesunout polského člena realizačního týmu, zkušeného in-game leadera Karola 'tecek' Kapczyńskiho, do základní sestavy a současně tím změnit jazyk komunikace ve hře. Zatímco v mezinárodní lize ESEA Main se zatím postupovat daří, v kvalifikaci do 1. Tipsport COOL ligy přišlo selhání, které má nyní první důsledek. Sám slovenský trenér veřejně rozebírat důvody nechtěl, zmínil však, že interně nepanovala vzájemná shoda.

D0di však neotálel a dokázal si už najít nové angažmá, ve kterém se potká s pěti hráči, jež moc dobře zná z dřívějších působišť. Řeč je samozřejmě o týmu Sampi, kde se v realizačním týmu spojí s Jaroslavem 'SANK1' Chlumským, dosavadním koučem a manažerem v jedné osobě. Trio WEAMO, Valencio, desty potkal již v roce 2017, kdy s nimi na MČR získal bronzové medaile, s úderným tandemem Fraged, Pechyn postupně pracoval o několik měsíců později. Jak bude hierarchie dvou trenérů fungovat, se v brzké době jistě dozvíme. Spolupráci však mají za sebou již z loňského roku – sice v jiných rolích, ale shodou okolností právě v týmu BRUTE.

Kompletní sestava týmu Sampi:

 Slovensko Peter 'wEAMO' Rauch
 Česká republika Dominik 'Fraged' Herz
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Česká republika Dominik 'desty' Černý
 Česká republika Vojtěch 'Valencio' Mydlář

 Česká republika Jaroslav 'SANk1' Chlumský – trenér
 Slovensko Jozef 'd0di' Kiss – trenér

Otázkou však zbývá, co nyní bude s BRUTE? Scénářů je totiž několik a vzhledem k uzávěrkám soupisek minimálně pro Tipsport COOL ligu musí vedení organizace jednat opravdu rychle, nebo již na řešení pracuje delší čas. Představit si totiž dokážeme, že výměna d0diho nemusí být vůbec jedinou změnou v základní sestavě, kde teoreticky může být místo ještě pro druhého cizince, pokud by BRUTE pokračovali v této cestě. Jedno je však jisté, bez trenéra jako profesionální tým fungovat nemůžou a na domácí scéně jich máme poskrovnu.

BRUTE v tuto chvíli vypadají takto:

 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Česká republika Zdeněk 'daxen' Dušek
 Polsko Karol 'tecek' Kapczyński

Štítky: d0di, Sampi, Team Brute
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.