Přejít k hlavnímu obsahu

Zemřela Remilia, historicky první žena v LCS

28. 12. 2019 | 21:35 League of Legends
Ve věku 24 let zemřela tento pátek Američanka Maria "Remilia" Creveling, první a dosud jediná hráčka, která se dostala do severoamerické LCS.
Remilia
Remilia

Remilia byla transgender, tedy ženou narozenou v mužském těle, která se do LCS se kvalifikovala po boku Alexe Iche v roce 2015 a později si zahrála i po boku Aleše "Freeze" Kněžínka v týmu Renegades. Kvůli přemíře tlaku Remilia nejvyšší americkou ligu opustila, ale zahrála si ještě v jihoamerickém týmu Kaos Latin Gamers. Následně ještě působila jako záložní hráčka v novodobém FlyQuest, ale v posledních letech se věnovala hlavně streamování a amatérským turnajům. Ještě v listopadu si zahrála po boku Imaqtpie na Twitch Rivals.

Informaci světu sdělil na Twitteru Remiliin přítel:

S velkým zármutkem vás musím informovat o skutečnosti, že nás Maria Creveling včera ve spánku opustila. Její nepřítomnost zanechá prázdnotu, kterou už nepůjde nikdy naplnit. Nechtěla by tu žádné dlouhé slohy, které by ji velebily. Přesto, že měla fanoušky po celém světě, nikdy nestála o pozornost. Mým jediným požadavkem je, aby ten, kdo chce uctít její památku, tak učinil s respektem k jejím přáním a jí samé.

V nejvyšší soutěži odehrála pouze šest zápasů, po kterých na vlastní žádost z Renegades odstoupila. Nezvládala totiž nepřetržitý psychický tlak, který vyvíjelo hraní na stage. Právě boj s úzkostmi a sebeúctou Remilii trápil od doby, kdy naletěla podvodníkovi a ne úplně se vydařila jedna z operací na cestě za proměnou v plnohodnotnou ženu. Už jen sledování jejího Twitteru byla velká horská dráha, kde se nálady měnily několikrát denně.

Její přítel Whatley a nejbližší kamarád Richard Lewis, který jí při odmítání vlastní rodinou dlouhodobě poskytoval střechu nad hlavou i finanční injekce, jí sice na denní bázi pomáhali přežívat, negativní vlivy ale byly silnější. Její poslední tweety se datují na 1. svátek vánoční, které – i přes předchozí vyjádření vděčnosti svým nejbližším – hovořily v první řadě o depresích a očekávání z toho, až z tohoto světa jednou odejde. Mrazivé.

Příběh Remilie je sice zamotaný a ne každý byl při jejím snažení se udržet na nejvyšší úrovní fanouškem, především v počátcích její kariéry. Ačkoliv jde o transgender, tak jí už nikdy nikdo neodpáře to, že šlo o první aktivní ženu v některé z lig, ze které se lze dostat až na Worlds. Její následovnicí byla až letos brazilská supportka Mayumi, která hájí barvy týmu INTZ Esports. Remilia se v posledních měsících snažila prosadit a najít si tým v jiném regionu, v čemž jí pomáhala právě i Mayumi. Sama tvrdila, že jí nejde o hraní za peníze, ale o to najít tým, který jí bude rodinou více než ta skutečná. Nyní už ale žádné kdyby. Remilia byla vysvobozena.

Štítky: lcs