Přejít k hlavnímu obsahu

Zven o TSM: Tým spolu neuměl komunikovat. Byl jsem rád, když se Doubleliftovi nedařilo

4. 6. 2020 | 13:00 League of Legends
Zven po přestupu do Cloud9 chytil druhý dech a teď vypadá jako jednoznačně nejlepší AD Carry v LCS. Cloud9 pomohl k titulu v LCS po téměř šesti letech a díky pádu TL navíc v podstatě neměli konkurenci. O svých zkušenostech se rozpovídal v nedávné talk show Crack Down s Thoorinem a IWillDominatem.
Zven TSM
Zven TSM

Na angažmá v TSM Zven nevzpomíná nejlépe. V týmu odehrál dvě celé sezóny, ale ve čtyřech splitech s TSM nezískal ani jeden titul v severoamerické lize. Nejlepším výsledkem bylo 2. místo v jarním splitu 2019, kdy ve finále podlehli Team Liquid 2:3.

Nechci aby to vyznělo nějak zle, ale teď v Cloud9 mi přijde, že jsme daleko lepší tým. Moji spoluhráči teď umí hrát okolo mě a daleko lépe mě využít. Všichni jsme naladěni stejně, mezitím co v TSM byly často spíš chaos...
TSM Zven

TSM dlouhodobě trpí na neustálou rotaci junglerů. Za dva roky, kdy byl Zven v TSM, si zahrál hned se čtyřmi. Jako první to byl MikeYeung ve kterém po úspěšném debutu v Phoenix1 mnozí viděli novou vycházející hvězdu. MikeYeung ale svůj potenciál nenaplnil ani po odchodu z TSM, kdy oblékal dres Echo Fox nebo TL Academy a nyní hraje na amatérské scéně v týmu ANEW Esports. 

Když jsme do TSM zamířili já a Mithy, bylo jasné, že do týmu musí přijít americký jungler. MikeYeung mi moc nedával smysl, jelikož jsem jako nejlepší možnost viděl Xmithieho. Bjergsenovi se s ním ale hrálo dobře a já mu důvěřoval. Říkal jsem si, že pokud mu Soren věří a zvládne správně navázat na svou první sezónu, může být nejlepší jungler v Americe. Očividně to byla ale špatná volba, za kterou podle mě TSM pyká do teď.

V loňské sezóně tým začal s Grigem, ale v průběhu jara musel kvůli zranění odstoupit a nahradil ho Akaadian. S druhým jmenovaným se TSM dostalo až do finále, kde jen těsně prohráli s Liquid. Po strašlivé sezóně v roce 2018 to bylo obrovské zlepšení, ale v létě výkonnost opět začala klesat a nakonec TSM obsadili až 5. - 6. místo a nezvládli ani gauntlet, kde nečekaně nastoupil Spica

Akaadian a Grig jsou v podstatě stejní hráči. Mají stejný champion pool, podobné silné i slabé stránky. Chtěl jsem navázat na dobrý split s Akaadianem. Vím, že by to pro Griga bylo trochu nefér, ale myslím si, že jsme si měli jasně vybrat jednoho junglera a nedávat Grigovi šanci na návrat do sestavy. Tým se nikdy pořádně nesehrál a působilo to spíš problémy. Před gauntletem o Worlds jsme hráli strašně a ve scrimech jsme zkusili Spicu. Viděli jsme to jako jedinou šanci, jak nějak překvapit a postoupit na Worlds, bohužel to nevyšlo, Spicovi to na stage nešlo a ani my mu ve vstupu nijak nepomohli.
Doublelift

Od doby, kdy přišel do USA se proti němu začal negativně vyjadřovat Doublelift, kterého v TSM nahradil. Sám Zven přiznal, že se kvůli tomu cítil nesvůj a uznal Doubleliftovy kvality. Když ale v jarním splitu Doublelift zažíval velmi špatné období, Zven si užíval na výsluní.

Necítil jsem k němu nějakou zášť, a to i přesto že do mě šil v podstatě od prvního dne, kdy jsem oblékl dres TSM. Musím ale přiznat, že jsem mu teď ten neúspěch v posledním splitu přál, zvlášť když se mi s Cloud9 tolik dařilo. Myslím ale, že s TSM bude v létě mnohem lepší, protože znovu začal makat na maximum, hrají hodně duo s Biofrostem. Já jsem rád, že třeba budu mít na botlane zase konkurenci.

Ve dvouhodinové talkshow se Zven rozmluvil o současném týmu Cloud9 a kvalitě jeho spoluhráčů, nebo o dalších vzpomínkách na své bývalé týmy Origen či TSM. Velmi zajímavá byla i konverzace o trenérech v TSM a jaký vliv na ně má majitel organizace Reginald. Celý záznam můžete zhlédnout na YouTube.

Zdroj: @lolesports
Štítky: Zven, TSM, Team SoloMid, lcs