Přejít k hlavnímu obsahu

Ani NEOFRAG k výhře DNE nestačil! Na čele soutěže jsou Sampi.Tipsport před ENTERPRISE

3. 8. 2021 | 21:50 Counter-Strike 2
Osm týmů, ale jen jeden šampion. Hon za titulem krále 1. Tipsport COOL ligy bude trvat přes měsíc a půl, už v základní části na vás čeká celkem 13 hracích dní a hned šestkrát se na streamu uvidíme v úterý. Právě úterek dnes odpálí celou jubilejní sezónu, která se ponese v uvolněné letní náladě.
forsyy, queztone, ZEDc
forsyy, queztone, ZEDc
Zdroj: grafika PLAYzone

Všichni účastníci pro letní sezónu provedli změny ve svých sestavách a dvě z těch největších přestaveb uvidíme hned na úvod. Sampi.Tipsport pod vedením Richarda 'queztone' Strnátka vstoupí do ligy soubojem s nováčkem, kde to zbrusu nová pětice mít hodně těžké. Mluví se totiž hlavně o dlouhodobých cílech, ale neudělat dobrý dojem na úvod by také nebylo nic příjemného. GLORE mají hlad a bude to jistě poznat. Ve druhém případě se jako celá nová pětka představí Dynamo Eclot, kde se ale kostra nové sestavy postavila na dřívějších základech, jen s profesionálním podhoubím. Čtyřlístek týmů uzavírají ENTERPRISE esports, kteří sice přišli o KETUBORa, ale po dvojitém posílení mají za sebou už měsíc poctivého tréninku. Je prostě jasné, že dnes to na streamu bude show! Těšit se můžete na studio Greenera, Bananidese a Miley, stejně jako komentátorské duo Shadye, forji.

Sampi.Tipsport vs. GLORE
queztone  Slovensko
system  Slovensko
Darber  Česká republika
Rutk0  Slovensko
zur1s  Česká republika

16:11
16:7

GLORE

 Česká republika Shinkyy
 Slovensko StuFF
 Slovensko SMK
 Slovensko CABYEE
 Slovensko spexo

Přesně takový úvod do soutěže nová sestava Sampi.Tipsport potřebovala. V BO3 sérii se sice začalo mapou GLORE, začátek za CT ale na Ancientu Sampi vyhovoval a díky kvalitní práci všech hráčů se dostali do vedení 10:1, kdy v podstatě ani jednou nešlo o těsná kola. GLORE dokázali ještě srovnat, ale za T stranu to Sampi také fungovalo lépe a výsledek 16:11 je toho důkazem. Poté se šlo na Overpass, kde – ačkoliv spolu nehrají moc dlouho – tak se Sampi.Tipsport prezentovali na jedničku. Kromě série pěti bodů, kterou odstartovala povedená 1v1 od Shinkyyho, se nováček v lize na moc nezmohl a Sampi kralovali poměrem 16:7. Zasloužená výhra.

ENTERPRISE esports vs. Dynamo Eclot
forsyy  Česká republika
The eLiVe  Slovensko
manguss  Česká republika
lucasp  Slovensko
matys  Slovensko

7:16
16:9
16:5

Dynamo Eclot

 Česká republika K1-FiDa
 Slovensko ZEDc
 Česká republika nbqq
 Česká republika ​​​​​boby
 Česká republika NEOFRAG

Kvůli absenci Valencia muselo Dynamo Eclot nastoupil s hostem, kterým byl hvězdný NEOFRAG, ENTERPRISE pro změnu místo novice Adejise šli do zápasu s lucasem. Šťastnější vstup do zápasu měli DNE, když na sebou zvolené Mirage předváděli kvalitní T stranu. Ve druhé polovině sice přišel pokus o odpor, ve správnou chvíli ale DNE nenechali soupeře otevírat kola a šli do vedení v sérii po poměrně jasné mapě. Karta se však obrátila, Overpass přesně o tom samém, jen v opačném gardu. ENTERPRISE nechtěli vstoupit do ligy porážkou a v podobně jasném stylu srovnali sérii. Tohle momentum se ukázalo být klíčové na rozhodující mapě Inferno, kde se na palebnou sílu mangusse a dalších hledal recept jen těžko. Body se tak rozdělují poměrem 2:1.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.