Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague prohrávají mapu po 21 výhrách v řadě, nakonec však vítězí 2:1

12. 8. 2021 | 20:25 Counter-Strike 2
Další našlapaný týden plný parádního CS:GO je v plném proudu, páté hrací kolo je tu. V úterý se do akce premiérově dostal trojlístek týmů, který do úvodního týdne nezasáhl, dva z nich se navíc představí i dnes, kdy uvidíme dva souboje s jednoznačnými favority.
5. hrací kolo 1. Tipsport COOL ligy
5. hrací kolo 1. Tipsport COOL ligy
Zdroj: grafika PLAYzone

Na cestu za obhajobou titulu vykročili Entropiq Prague ve velkém stylu. V úterý si smlsli na nové sestavě eEriness MARVO a dnes budou připraveni předvést ještě lepší výkon proti Dynamo Eclot. DNE nevstoupili do ligy šťastně, ale výhrou 2:1 nad eSubou, kdy navíc stále nebyli v plném složení, do jisté míry ukázali, že stále nevzdávají boj o nejvyšší příčky. Tahle zkouška bude navíc premiérovou v celé sestavě i s Valenciem. To vše ale až po úvodním zápase, kde je favorit na výhru ještě větší. ENTERPRISE esports se zatím prezentují dominantně a eEriness MARVO to budou mít opravdu těžké. Jarní sezóna však ukázala, že i s outsidery se vždy musí počítat. Tak či tak, těšit se můžete na dva parádní zápasy, kterými vás provede pětice Greener, Miley, Tučňák, Shadye a huhy.

eEriness MARVO vs. ENTERPRISE esports
replay  Česká republika
Lueg  Česká republika
DOCKSTAR  Česká republika
desty  Česká republika
Lastík  Česká republika

eEriness MARVO

4:16
8:16

ENTERPRISE

 Česká republika forsyy
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika manguss
 Slovensko Adejis
 Slovensko matys

Po úvodní prohře nad favoritem číslo jedna si eEriness MARVO nemohli přát horšího, opět těžkého soupeře. První mapa série byla sice jejich volbou, ale ENTERPRISE esports na Mirage nasadili drtivé tempo a většinu času eEriness doslova ničili. Svědky jsme byli spousty parádních individuálních akcí, takže ani po této stránce se outsider chytit nemohl, i když takový Lueg nastřílel ace. Na druhé mapě to vypadalo, že se vše mírně srovná, ale i přesto ENTERPRISE využívali nabídnutých šancí a po změně stran začali opět dominovat. Jednoznačnou výhrou 2:0 si EP dost pravděpodobně již takto s předstihem zajistili postup do vyřazovací části.

Entropiq Prague vs. Dynamo Eclot
leckr  Česká republika
AJTT  Česká republika
capseN  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika

Entropiq Prague

13:16
16:12
16:9

Dynamo Eclot

 Česká republika K1-FiDa
 Slovensko ZEDc
 Česká republika nbqq
 Česká republika ​​​​​Valencio
 Česká republika boby

O tom, že každá série jednou skončí, se přesvědčili fanoušci ve druhém zápasu dne. Premiéru si odkroutila nová sestava Dynamo Eclot i s Valenciem a na týmu to hned bylo poznat. Asi málokdo ale čekal, že by taková pětice po dvou týdnech dokázala předvést vyrovnanou bitvou s na jaře neporaženým obhájcem. Zatímco na úvodní mapě Inferno se DNE podařilo ve druhé polovině otočit skóre, na následném Dustu 2 přišel comeback až moc pozdě. Na Vertigu se DNE poprvé podařilo vyhrát první polovinu, jejich smůlou ale bylo to, že na serveru zářil HONES, který se svými kumpány soupeři nic po změně stran nepovolil. I tak ale zápas ukázal ledacos.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.