Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo by nyní postoupil na MČR?

15. 7. 2012 | 21:08 Kdo by nyní postoupil na MČR?
Aktualizovali jsme žebříček kvalifikace na Mistrovství České republiky v počítačových hrách pro hru TrackMania Nations Forever. To poměrně zásadně se změnilo pořadí hráčů. Ačkliv před sebou máme ještě více než dva měsíce, můžeme se nyní podívat na to, kdo by postoupil.
Výchozí obrázek

Aktualizovali jsme žebříček kvalifikace na Mistrovství České republiky v počítačových hrách pro hru TrackMania Nations Forever. To poměrně zásadně se změnilo pořadí hráčů. Ačkliv před sebou máme ještě více než dva měsíce, můžeme se nyní podívat na to, kdo by postoupil.

mcr

Info v kostce

Počet postupujících hráčů TM: 16
Datum MČR 2012:  19.-21.10.2012
Datum ukončení kvalifikace: 30.9.2012
Místo konání: Kongres Hotel Jezerka
Typ LAN turnaje: BYOC
Ceny v turnaji: Budou oznámeny (v hodnotě desítek tisíc)

Aktuální pořadí MČR kvalifikace (TOP16)

TOP 1 - 8 TOP 9 - 16
#NicknamePočet bodů #NicknamePočet bodů
1.{#Slovenská Republika} eSuba.hakkiJunior193 9.{#Slovenská Republika} tween49
2.{#Česká Republika} eSuba.kubayz130 10.{#Česká Republika} luka.han46
3.{#Česká Republika} lufty09126 11.{#Česká Republika} Zerdh43
4.{#Slovenská Republika} NeO.TMNF119 12.{#Česká Republika} prcek38
5.{#Česká Republika} Horenie108 13.{#Slovenská Republika} eE.Sean34
6.{#Česká Republika} Waxtr62 14.{#Slovenská Republika} Tadeas0231
7.{#Slovenská Republika} wX.Hafik60 15.{#Česká Republika} jhs23
8.{#Česká Republika} wX sharkyn51 16.{#Slovenská Republika} spektro21
   

Když se na nejlepší šestnáctku podívame z pohledu státní příslušnosti, dostaneme poměr Češi 9:7 Slováci. Vzhledem k předchozím LAN turnajům je tento poměr velmi netradiční, protože takřka vždy bylo na české LANce nepoměrně více Čechů, nehledě na kvalitu soutěže.

Z hlediska jednotlivých hráčů je to ještě zajímavější. Asi nikoho nepřekvapí jména hráčů eSuby (hakkiJunior, kubayz, tween, prcek), eEriness (Horeni, Shock, Sean), wX (Waxtr, Hafik, sharkyn) nebo Antis (lufty, JHS). Většina z nich má za sebou již minimálně jeden LAN turnaj a nespočetně mnoho zkušeností z online turnajů.

Na druhé straně jsou ale pro většinu komunity překvapivá jména Zerdh a 16. spektro. Svoje místo v aktuální verzi žebříčku si vydobyli v nedávných NightCupech, kde získali čestvé body, které ještě neztratili ze své hodnotu jako turnaje dřívější, zejména v řádech měsíců až roku.

V současné době top 16 nevidíme již opravdové legendy typu Sandro, Toni, Jakub19 nebo yazoo. Jestli se zapojí v příštích 2 měsíců bojů o kvalifikační pozice zůstává otázkou, každopádně tu možnost mají stejně jako kdokoliv z vás. A jak se vlastně kvalifikovat? To zjistíte na následujících řádcích.

Jak se kvalifikovat

1. NightCupy

Po sobotním již 5. NightCupu těchto prázdnin pod vedením admina Blacka byly vypsány ještě další dva turnaje na červenec. Jedna mapa a osm hodin Time Attacku - tak zní jednoduché shrnutí pravidel. Více na stránce turnaje. Konají se každou sobotu od 20:00 do neděle 4:00.

2. Quickie

Dalším typem turnajů zařazených do MČR je klasické Quickie, které již znáte z Intel lig. Je velmi podobné NightCupům s tím rozdílem, že na jednu mapu nemáte 8 hodin, ale hodinu pouze jednu. Budou se konat vždy v jiný den než předchozí týden, mimo soboty vždy od 18:00 (pro lepší představu - 1. Quickie bude v pondělí, další týden bude v úterý, potom středa,...). 

3. One-day cupy

Stejně jako Quickie je hráčům pravděpodobně známý i název dalšího typu turnaje - One-day cup. Zhruba od 12:00 do 18:00 budou bojovat hráči v klasickém single-elimination playoff ve skupinách po 4/8 hráčích v Rounds modu. Tyto turnaje se budou opakovat každé dva týdny, buď v neděli, nebo v pondělí

4. ???

Máte další nápad na turnaj? Chtěli byste něco změnit na těch stávajících? Stačí napsat - vyjádřete se v komentářích nebo napište hlavnímu adminovi soukromou zprávu. Určitě Vám odepíšeme, prodiskutujeme a pokud se nám bude nápad líbit, pokusíme se ho aplikovat.

5. Vaše turnaje

Pokud plánujete do konce září organizovat turnaj a chcete ho zařadit do MČR kvalifikace, opět nám stačí jen napsat. Pokud splní naše požadavky (dostatečná kvalita turnaje, potřebný počet účastníků,...) zahrneme jeho výsledky do MČR kvalifikace. Kromě toho o něm napíšeme novinku, která dá vědět potencionálním závodníkům.

Jak se boduje do žebříčku

Důležité je také zminít metodiku bodování hráčů. Tu máte v základním pojetí vysvětlenou v článku věnované této "problematice". V TrackManii máme ale více typů turnajů, tudíž jsme tento systém museli částečně modifikovat. Jak a kdo by se v současné době dostal mezi 16 "vyvolených" se dozvíte v nejbližších dnech, kdy o bodování do žebříčku vydáme samostatný článek, ve kterém bude již aktualizovaná podoba žebříčku.

Ceny již v průběhu kvalifikace

Kromě zábavy a možnosti v říjnu bojovat o titul Mistra České a slovenské republiky v TrackManii budete moci v kvalifikaci získat i hmotné ceny. Máme pro Vás připraveny odměny jako podložky od SteelSeries, předplatné časopisu Score nebo hry od Playmana. Co kdy budete moci vyhrát se dozvíte v průběhu kvalifikace. 

MCR